27 Eylül 2013 Cuma

İmam Bayıldı Nasıl Yapılır Oktay Usta İmam Bayıldı Tarifi Oktay Ustadan

İmam Bayıldı Nasıl Yapılır Oktay Usta İmam Bayıldı Tarifi Oktay Ustadan, İmam Bayıldı Yapılışı, Oktay Ustadan İmam Bayıldı, imam bayıldı nasıl yapılır oktay usta, imam bayıldı tarifi oktay ustadan, imam bayıldı tarifi oktay usta, oktay ustadan karnıyarık tarifi, oktay usta yemek tarifleri, karnıyarık oktay usta, karnı yarık tarifi.

İmam Bayıldı Nasıl Yapılır Oktay Usta  
Malzemeleri

  • 5 tane orta boy patlıcan
  • 5 tane orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 tane büyük domates (iç malzemesi için)
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım çay fincanı zeytinyağı
  • 2 tane orta boy domates (üzeri için)
  • 1,5 çay fincanı su
  • 1 tane dolmalık biber 
  • Yeteri kadar tuz
İmambayıldı Yapılışı
Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve ortasından yarın enlemesine de bir yarık yapın.
Tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra yıkayıp kurulayın.
Soğan ve sarımsakları piyaz şeklinde doğrayın.
Üç tane domatesi de küçük küçük doğrayın.
Patlıcanlar sararana kadar zeytinyağında kızartın.
Pişireceğiniz tepsiye dizin dizin.
Yağda soğan ve sarımsağı kavurun.
Ardından domatesleri de katıp karıştırın.
Bu arada karıştırarak 15 dakika pişirin.
Maydanozu ilave edin.
Hazırladığınız iç malzemesini tepsiye dizdiğiniz patlıcanlara doldurun.
Suyunu ilave edin, üzerine iki tane domates ve biber dilimleri koyun.
Yaklaşık olarak 30 dakika pişirin.
Soğuduktan sonara servis yapın.