18 Ağustos 2013 Pazar

Zayıflamak İsteyenlerin Motivasyonunu Bozan Şeyler

Zayıflamak İsteyenlerin Motivasyonunu Bozan Şeyler, zayıflama motivasyonu,Zayıflamak İçin Motivasyon Kazanmanın Yolları,Zayıflama Motivasyonu Ve Zayıflamak İçin Motivasyonun Önemi, Zayıflamak İsteyenlere Motivasyon,Zayıflama için motivasyon tüyoları, Diyet yaparken motivasyon önemli.

1- Küçük bir parçadan bir şey olmaz
Tabii ki olur! Eğer diyet yapan biri, sizin ısrarla "bir şey olmaz" dediğiniz yiyeceği yemiyorsa, bu, onu yememesi gerektiği içindir. Dolayısıyla saygı göstererek ısrar etmemek en doğrusu olacaktır.

 2- Diyet yapmana gerek yok, iyi gözüküyorsun
Karşınızdaki kişi, bu cümleniz karşısında size teşekkür edebilir ama bilin ki o kişi, o diyeti kendini daha iyi hissetmek için yapıyor. Sizin için sorun olmayabilir ama o kişi için bir sorun var ki kendini bir diyete sokmuş.

3- Bir arkadaşım/akrabam da diyet yapmıştı ve çok zorlanmıştı
Söylediğiniz kişi de diyet yapıyor. Bu yüzden siz bu şekilde konuşarak karşınızdakinin şevkini kırıyorsunuz. Zaten kendisi de diyet yapmanın zorluğunu biliyor. Bu şekilde konuşmaktansa daha moral verici ve yapıcı konuşmalısınız.

4- Yemeğe nereye gidiyoruz
Diyet yapan birine, kendi bir yere gitmek istemedikçe bu tarz sorular sormamaya çalışın. Çünkü siz öyle dediğinizde aklına en sevdiği restoran gelebilir ve eğer oraya giderse kendini engelleyemeyip diyetinin dışına çıkabilir.

5- O çikolatayı yemeyeceksin, değil mi
Diyet yapan biri de çikolata yiyebilir. Fakat diyeti hakkıyla yapan biri zaten koca bir paket çikolata da yemez. Karşınızdaki kişi bir parça çikolatayı yerken bile ona kendisini suçlu hissettirmeyin. Unutmayın ki her gün bir parça bitter çikolata zaten sağlığa da faydalı.

Üstelik çikolata yiyerek de diyet yapılabiliyor. Bakın, Diyetisyen Selahattin Dönmez çikolatalı zayıflama diyetini nasıl açıklıyor.

6- Çok fazla kilo verme, tamam mı
Bu cümlenin söylenebileceği kişi zaten aşırı kilolu olmayan biridir. Fakat karşınızdakinin kilosu ne olursa olsun yine de bunu söylemeyin. Eğer kişi gerçekten kararlı ve iradeliyse kendini iyi hissettiği kiloya düşene kadar kilo vermeye çalışacaktır.

7- Kendini kısıtlamanı sevmiyorum
İnanın karşınızdaki de sevmiyor ama bunu yapmak zorunda olduğu için kendini kısıtlıyor. Sığamadığı kıyafetleri her gördüğünde üzülen ya da kıyafet bulamayan siz değilsiniz, unutmayın!

8- Şimdi kaç bedensin/kaç kilosun
Bu soruyu 38 beden olmak isteyen ama 40 beden olan birine sorduğunuzda belki pek sorun olmayabilir. Fakat beden ve kilo rakamları arttıkça, bu soru cevaplanması zor hale gelebilir. O yüzden fazla kilolu insanlara kilo ve bedenlerini sormamaya çalışın.

9- Daha ne kadar devam edeceksin
Kilo vermek bazı kişiler için zor bir süreç olabilir. Çeşitli rahatsızlıklar sebebiyle inatçı bir bünyeye sahip olanlar diyete kendileri dahi ne kadar süre devam edeceklerini bilmezlerken, bir başka kişinin bu soruyu sorması fazlasıyla motivasyon düşürücü hale gelebilir. Zaten kilo vermenin devamında sağlıklı yaşama karar verilmişse, kişi abur cuburları ve sağlıksız yemekleri hayatından tamamen de çıkarmıştır ve hayatının geri kalanını da dışarıdan görenler için diyete devam ediyormuş gibi yaşayabilir.