2 Ağustos 2013 Cuma

Patatesli Kol Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Tarifleri

Patatesli Kol Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta, patatesli kol böreği tarifi oktay usta, hazır yufkadan patatesli kol böreği tarifi, el açması patatesli kol böreği tarifi, patatesli kol böreği tarifi resimli, oktay usta patatesli kol böreği, patatesli kol böreği yapılışı, oktay ustanın kol böreği, kol börekleri.

Patatesli Kol Böreği  Tarifi
Malzemeleri:

Hamur için:

  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 tane yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı sirke
  • 4-5 su bardağı un
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

  • 7-8 tane haşlanmış patates
  • 1 tanes soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Bir tutam kimyon
  • Bir tutam kırmızı biber
  • Bir tutam karabiber
  • İç harcı yerleştirilirken 125 gram margarine ve 1 çay bardağı sıvı yağa ihtiyacımız olacak.

Üzeri için:

  • 1 yemek yaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Önce patatesleri haşlayın.
Bir kaba  yoğurt, yumurta, sirke, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu koyarak çırpın.
Malzemeler karışınca yavaş yavaş unu ilave edelim ve özlü bir hamur yapalım.
4 su bardağı un hamurun istenilen kıvama gelmesi için yeterli oluyor.
Hamurun üzerini kapatarak 45 dakika dinlendirelim.
Haşlanan patatesleri soyup ezelim.
Soğanları yemeklik doğrayarak 2 yemek kaşığı yağda kavurun.
Salçayı 1 çay bardağı ılık suda eritin.
Erittiğiniz salçayı soğanlara ekleyerek 1 dakika daha kavurun.
Ocaktan alıp ezdiğiniz patateslerin üzerine dökün.
Tuzunu, kimyonu, kara ve kırmızı biberi ilave ederek karıştırın.
Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapın.
Tavaya margarini ve sıvı yağı koyup eritin.
Fırını  ısınması için 180 dereceye ayarlayın.
Bezeyi incecik açmaya başlayın.
Hamuru açtık, şimdi erittiğiniz yağdan az miktarda açtığınız yufkaya sürün.
Yufkayı tam ortasına gelecek şekilde boydan boya patates harcını koyun.
Yufkayı yarım ay şeklinde katlayıp içine sürdüğümüz yağdan biraz da üst yüzüne sürün.
Rulo şeklinde sarıp diğer bezeleri de aynı işlemden geçirin.
Yağladığınız tepsiye ya da yağlı kağıt üzerine dizin.
Artan yağın içine 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yumurta sarısı ekleyerek üzerine sürün.
180 derecede ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.