2 Ağustos 2013 Cuma

İftar Yemek Tarifleri


İftar Yemek Tarifleri, Oktay Usta İftar Yemekleri, evde iftar menüsü, iftar menü, devletşah iftar, iftar menüsü, tarifleri, ramazan yemek tarifleri, iftar menüsü yemek tarifleri, iftar menüleri, oktay usta yemek tarifleri, pratik yemek tarifleri oktay usta, yemek tarifleri oktay usta sulu yemekler, yemek tarifleri oktay usta etli yemekler, yemek tarifleri oktay usta pasta, yemek tarifleri oktay usta tavuk yemekleri
 
İftar Yemek Tarifleri
Malzemeler
  • Yarım kilokoyun eti
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 tane soğan
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 tane domates
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 5 Adet Patlıcan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar Peyniri
  • Tuz
  • Kekik
Yapılışı
Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun.
Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun.
1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin.
Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.
Patlıcanları ateşte közleyin.
Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin.
Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyla çok ince kıyın.
Tereyağını bir tavada eritin. 1. 5 çorba kaşığı unu ekleyin.
Sararana dkadar kavurun.
Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin.
Karışım koyulaştığında ateşten alın.
İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
Hızla karıştırıp, servis tabağına alın.
Üzerine eti koyarak, servis yapın.