22 Temmuz 2013 Pazartesi

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır Tarifi


Fırında Tavuk Pirzola Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir kilo tavuk pirzola
  • Dört tane patates
  • Dört tane domates
  • Yeşil biber (tercihe göre kırmızı biber ile de yapılabilir)
  • Bir tane kuru soğan
  • Üç diş sarımsak
  • Yarım kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık acı biber salçası
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı dağ kekiği
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı
Patatesler parmak şeklinde kızartmalık doğranır. 
Soğanlar ezilmeyecek şekilde ince ince kıyılır. 
Derin bir kapta salçalar, tuz ve baharatlar zeytinyağı ile beraber karıştırılarak sos haline getirilir. 
Tepsiye serdiğimiz tavuk pirzola, soğan ve sosun yarısı ile iyice karıştırılır. 
Sosun kalanı patates ile karıştırılarak tepsiye dizilir.
Lezzeti arttırmak için, tepsimizdeki boşluklara kestiğimiz domates, yeşil biber ve sarımsaklar dizilir. 
Önceden 230 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. 
İsteğe göre pilavla birlikte servis edilebilir.  

Püf Noktası:
Pirzolaları pişirmeden önce bıçakla küçük delikler açarak etin daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Bu deliklere küçük parçalara böldüğünüz sarımsakları yerleştirirseniz yemeğinizin lezzeti katlanacaktır.