12 Şubat 2013 Salı

Şah Sultan'ın Hürrem Sultan'a Oyunu İşe Yarayacak Mı

Şah Sultan'ın Hürrem Sultan'a Oyunu İşe Yarayacak Mı
Muhteşem yüzyıl dizisinde, Şah Sultan Hürrem Sultan'a yeni bir oyun oynuyor. Şah Sultan bir yandan Şehzade Mustafa'nın tahta yürüdüğü haberini yayarken diğer yandan da, Kanuni Sultan Süleyman’ın ağır yaralı, Şehzade Mehmet Ve Selim'in akıbetinin de  belli olmadığı haberini saraya ulaştırıyor.

Haberi alan Hürrem Sultan büyük bir şok yaşıyor. Şehzadelerinin hayatı için endişe içinde olan Hürrem Sultan'a Şah Sultan'dan destek geliyor. Şah Sultan, Hürrem Sultan'a, Şehzade Beyazıt ve Şehzade Cihangir'i kendi sarayında saklamayı teklif ediyor. Şah Sultan'a güvenmeyen Hürrem Sultan, "Evlatlarımın akıbetine ancak ben karar veririm, ki verdim" diyerek reddediyor.

Şah Sultan, Hürrem Sultan'a "Aklınca Şehzade Mustafa gelmeden kendi oğlunu tahta çıkaracaksın" diyor. Olanlardan şüpheye düşen Hürrem Sultan, "Nefes aldığı müddetçe o tahtın yegane sahibi Sultan Süleyman Han Hazretleridir." diye cevap veriyor.

Oyununa devam eden Şah Sultan, "Ya nefes almıyorsa Hürrem" diyerek Hürrem Sultan'ın Şehzade Beyzaid'i tahta çıkarmasını sağlamaya çalışıyor. 

Hürrem Sultan'ın, Şah Sultan'ın oyununa gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor...