1 Şubat 2013 Cuma

İştah Açan Besinler Nelerdir

İştah Açan Besinler Nelerdir

  • Tuz tüketimi iştahınızı açar. Tuzlu yiyecek yedikten sonra kan şekeri düşer, tatlı yeme ihtiyacı duyarsınız. Tuzdan ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmanız gerek. 
  • Kırmızı acı biber iştah açar. Kırmızı acı biber tükettiğinizde doygunluk hissi duymazsınız. Aşırı yemek yersiniz. 
  • Patates glisemik indeksi en yüksek olan besinler arasındadır. Kısa süre sonra tekrar acıkırsınız.
  • Nohut iştah açan besinler arasında yer alır. Haftada 12 çorba kaşığını geçmemesi gerekir.
  • Havuç glisemik indeks değeri en yüksek olan sebzeler arasındadır. Acıkma hissinizi tetikler.
  • Mısır glisemik indeks çok yüksektir. Yedikten sonra açlık hissini tetiklediği için diyet yapanların tercih etmemesi gereken bir besindir.