15 Şubat 2013 Cuma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Grup Yorum'un Devrim Şiirini Neden Okudu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Grup Yorum'un Devrim  Şiirini Neden Okudu
İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, Grup Yorum’un Devrim şiirini okudu. Diyarbakır'dan 90 çocuğun uçakla Çanakkale’ye götürülerek, şehitlik ziyaretinde bulunduklarını anlatan Erdoğan, çocukların mektuplarını okurken Grup Yorum'un ünlü  "Devrim" şiirini de okudu.

Diyarbakırlı bir çocuk Grup Yorum’un "Devrim" şiirinden bir bölümü duygularını ifade etmek için mektubuna yazmıştı.

İşte Başbakan Erdoğan'ın okuduğu o mektup:
“Çanakkale gezisinde şehitlerin mezarına giderken bir mezarda birden fazla şehit yattığını görünce çok duygulandık. Bizler canımızdan bir parça koparcasına en iyilerimizi verdik toprağa yaratılan değerlerimin onurumun ahlakın inancın simgesi olarak bilincimizi aydınlatıyor ve bizi kopmaz bağlarla bağlıyor bu toprağa bu vatana biz şehitlerimizin hiçbir zaman ölmeyeceğini biliyoruz ve yüreğimizde her zaman onlara bir yer ayıracağız. Bütün şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum.”

Başbakan Erdoğan'ın Okuduğu Grup Yorum'un Devrim Şiirinin Orijinal Hali
“Canımızdan bir parça koparırcasına en iyilerimizi verdik toprağa onlar, yaratılan devrimci değerlerin onurun, erdemin, inancın simgeleri olarak yüreklerimizi dolduruyor bilincimizi aydınlatıyor bizi kopmaz bağlarla bağlıyor devrime..."
Grup Yorum, son dönemde konserleri yasaklanan, grup üyeleri gözaltına alınan, tutuklanan, işkence gören, CD kayıtlarına polis tarafından el koyulan, devrim türkülerinin en güzel yorumcularından biri...