28 Şubat 2013 Perşembe

Abdullah Öcalan AKP Milletvekili Mehmet Metiner İçin Ne Söyledi

Abdullah Öcalan AKP Milletvekili Mehmet Metiner İçin Ne Söyledi
BDP heyetiyle İmralı'da  görüşen Abdullah Öcalan'ın AKP Milletvekili Mehmet Metiner için, ''Kendisini düzene satmış, kendisini rezil etmiş'' dediği iddia edildi. Mehmet Metiner, Abdullah Öcalan'ın BDP heyetine söylediği iddia adilen sözleri teyit ettirdikten sonra, “Benimle ilgili söyledikleri tamı tamına böyleyse kendisine fazlasıyla hak ettiği cevabı vereceğim” dedi. 

Öcalan:Mehmet Metiner Kendisini Düzene Satmış
Abdullah Öcalan, kendisiyle görüşen BDP heyetine AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner hakkında, ''Metiner saçmalıyor, “Apo sıkıştı” diyor. Propaganda ile oyunu karıştırıyor. Kendisini düzene satmış, kendisini rezil etmiş, AKP’yi 10 yıldır ayakta tutan benim. Derhal bu söylemi terk etmesi lazım. Biz AKP’yi çıkartan gücüz'' dediği iddia edildi.

Metiner: Öcalan Narsist Bir Kişiliğe Sahip
Mehmet Metiner, “Gökyüzünden bir meteor taşı düşse, kendinden bilecek kadar narsist bir kişiliğe sahip. AK Parti iktidarını, hangi derin güçlerin talimatları doğrultusunda düşürmek için savaşı başlattığını biliyoruz. Ergenekon davasına nasıl arka çıktığını biliyoruz. Gün, bu tür eleştirileri gündemleştireceğimiz bir gün değil” diye konuştu..

Metiner, “Benimle ilgili söyledikleri tamı tamına böyleyse kendisine fazlasıyla hak ettiği cevabı vereceğim. Baas diktatörlüğünün başkenti Şam'da krallar gibi ağırlanmış biri değilim. Düzeni değiştirmek için mücadele veren bir insanım, kendini düzene satmış bir insan değilim, benim rezilliklerim de söz konusu değil. Eğer bir insan Şam'da krallar gibi ağırlanmışsa, bir başkasına satılmış derken bin kere daha düşünmeli. Öcalan aynaya bakmalı. Yakalandıktan sonra hangi devletlerin kendisini, nasıl kullandığını anlatan bizatihi kendisidir. Beni bugüne kadar hiçbir devlet kullanmadı. Metiner gibi onurlu bir insana, halkının mücadelesini veren, Türkiye'nin demokratikleşme mücadelesine yüreğiyle katkıda bulunan, bu yüzden Ergenekoncu, ulusalcı güçlerin hedef tahtası haline getirilen bir kişi hakkında konuşurken, Öcalan bin kere daha düşünmelidir. Metiner'in onuru, Öcalan'ın sözlerinde saklı değildir. Satılmışlık, rezillik bahsinde Öcalan, Metiner hakkında konuşabilecek en son kişidir. İmralı'daki şahıs bile bu süreci baltalamaya çalışırsa, ben bu sürecin arkasında duracak bir insanım. Bu süreç, her türlü provokasyona, çelmelere, engellemelere rağmen kararlılıkla sürdürülmesi gereken bir süreçtir. Ne pahasına olursa olsun bu süreç kesintiye uğramamalıdır. Öcalan da Kandil de bu süreci sabote etmeye kalkışırsa Hükümetimizin, bu süreci kararlı şekilde devam ettirmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.