19 Ocak 2013 Cumartesi

ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı Türk Kürt Ve Arap Halklarının Avukatlığını Yapmaya Devam Edeceğiz Dedi

ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı Türk Kürt Ve Arap Halklarının Avukatlığını Yapmaya Devam Edeceğiz Dedi
Hakkında yakalama kararı bulunun Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı yazılı bir açılama yaparak, "Türk Kürt Ve Arap Halklarının Avukatlığını Yapmaya Devam Edeceğiz" dedi

Kozağaçlı: 'Hafta başı Türkiye'de olacağız'
ÇHD'li avukatlar operasyonunda yakalama kararı çıkartılan ve Şam'da bulunan ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı yazılı açıklama yaptı. Kozağaçlı, "Değil bizi endişelendirecek ciddiyete bir suçlama, eli yüzü düzgün bir komplo bile kuramadıklarını zaten tahmin ediyorum. Biz geliyoruz, sizin de orada olacağınızdan eminim" dedi.

ÇHD'li avukatlara yönelik operasyonda hakkında yakalama kararı çıkartılan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı yazılı açıklama yayınladı. Kozağaçlı, daha önce planlanmış bir program çerçevesinde Suriye'de bulunduklarını hatırlattı, programı tamamladıktan sonra hafta başında Türkiye'ye döneceklerini duyurdu.

Kozağaçlı, "Değil bizi endişelendirecek ciddiyette bir suçlama, eli yüzü düzgün bir komplo bile kuramadıklarını zaten tahmin ediyorum. Biz geliyoruz, sizin de orada olacağınızdan eminim. Biz haklıyız, biz kazanacağız" dedi.

Yazılı açıklama yayınladı
Hakkında yakalama kararı çıkartılan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, yazılı bir açıklama yaparak, gözaltılara tepki gösterdi.

Avukat Oya Aslan'la, ÇHD'yi temsilen Suriye'nin başkenti Şam'da bulunduğunu açıklayan Kozağaçlı, "Randevulu görüşmelerimizi tamamlamaya çalışıyoruz ve en kısa zamanda İstanbul'da olacağız. Bilinmelidir ki tutuklama tehdidiyle tek bir ÇHD üyesini bile mücadelesinden uzaklaştırmak mümkün değildir" dedi.

"Türk, Kürt ve Arap halklarının avukatlığını yapmaya devam edeceğiz"
Daha önce planladıkları program kapsamında Suriye olduklarını belirten Kozağaçlı, "Suriye'de başta Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil ve Ulusal Uzlaşma Bakanı Dr. Ali Haydar ile ve birçok yetkili ile görüştük. Suriye demokratik muhalefeti ile bir dizi toplantı gerçekleştirdik. Sanayi ve ticaret odalarının başkanlarını, ziraat odası temsilcilerini dinledik. Halkla konuştuk. Burada başta Halep şehri olmak üzere silahlı saldırganların karıştığı katliam, yağma ve hırsızlık suçları hakkında ayrıntılı bilgi aldık. Suriye halkının zararlarını tazmin ve uğradıkları haksızlıkları telafi için avukatlıklarını üstlenme sözü verdik. Bizler Türk, Kürt ve Arap halklarının avukatlığını yapmaya devam edeceğimiz sözümüzü verdik" dedi.

"Hiçbir tehditten korkmuyoruz"
Geçtiğimiz günlerde davet edildiği bir programda kendisine sorulan "Gözaltına alınmaktan korkmuyor musunuz?" sorusunu hatırlatan Kozağaçlı, "Verdiğim cevap bugün de geçerlidir; hukukun ve her türlü adli güvenliğin hükümet zoruyla askıya alındığı bu ülkede hiç kimseden ve hiçbir tehditten korkmuyoruz, talimat alanlar aldıkları talimatı uygulasınlar ve bilsinler ki bu saldırı hakkındaki gerçek kararı yıllardır avukatlığını yürüttüğümüz Türkiye halkları, işçiler, kamu emekçileri ve sosyalist muhalefet verecektir" diye belirtti.

"Bu devletin ÇHD operasyonu"
Kozağaçlı, neden hedef seçildikleri sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu operasyona herhangi bir yasa dışı kılıf uydurmaya gerek yok. Bu devletin ÇHD operasyonudur. Peki bu operasyon neden yapılmıştır? Bunun için derneğimizin 10 yıllık tarihine ve takip ettiğimiz davalara bakmak yeterlidir. Bizler, devrimcilerin, yoksulların, Kürtlerin polis kurşunuyla infaz edilen çocuklarının ailelerinin kısacası tüm ezilenlerin avukatıyız. Bizler, hapishanede işkencede katledilen Engin Çeber'in, 19 Aralık 2000 Hapishane katliamı davasının, polis kurşunuyla katledilen Baran Tursun, Çağdaş Gemik ve Şerzan Kurt'un, köyleri yakılan ve yargısız infazlara uğrayan Şemdinli halkının, ve Cizre faili meçhullerinin -Cemal Temizöz davası-, hakları için direnen Hey Tekstil işçilerinin, parasız eğitim isteyen öğrencilerin ve Nejla Yıldız'ın avukatlarıyız."

"Saldırganlar hayal kırıklığına uğrayacak"
"ÇHD üyesi tüm dostlarıma ve yoldaşlarıma güvenim tamdır" diyen ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, "Bizlerin yürüttüğü işleri daha bizim sırtımızdan inmeden omuzlayacaklarından; tüm şubelerimizi ve bürolarımızı açık tutacaklarından, bu saldırıya uğrama sebebimiz olan görev ve sorumluluklarımızı bizden daha iyi yürüteceklerinden eminim. Utanan ve hayal kırıklığına uğrayacak olan saldırganların kendileri ve hamileri olacaktır" dedi.

"Hafta başı Türkiye'de olacağız"
Program çerçevesinde tüm görüşmeleri tamamlayarak hafta başında Türkiye'ye döneceklerini duyuran Kozağaçlı, "Değil bizi endişelendirecek ciddiyete bir suçlama, eli yüzü düzgün bir komplo bile kuramadıklarını zaten tahmin ediyorum. Biz geliyoruz, sizin de orada olacağınızdan eminim. Biz haklıyız, biz kazanacağız" diye belirtti. 
Kaynak.haber.sol.org.tr