29 Aralık 2012 Cumartesi

ODTÜ Öğrencileri "Biz Kötüyüz" Yürüyüşüyle Bütün Kötüleri Protesto Etti

ODTÜ Öğrencileri "Biz Kötüyüz" Yürüyüşüyle Bütün Kötüleri Protesto Etti 
Roboskî'de 34 kişiyi biz katlettik'
Hükümet, medya ve bazı rektörler tarafından iki haftadır “şiddet yanlısı, marjinal, bilim ve teknoloji karşıtı, terörist, Esad’ın öğrencileri” gibi hakaretlerle karşı karşıya kalan ODTÜ öğrencileri, bu saldırgan tutuma farklı bir eylemle yanıt verdi.

ODTÜ öğrenci toplulukları, filmlerin kötü karakterlerine büründü, ODTÜ’de yürüyüş gerçekleştirdi. Tüm Türkiye ve dünya kamuoyuna seslenen ODTÜ’lüler, “Gözlerinizi kapayın, kulaklarınızı tıkayın; kötüler direnişe devam ediyor” dedi, baskı ve saldırılara karşı direnişlerinin süreceği mesajını verdi.

‘BİZ KÖTÜYÜZ’ YÜRÜYÜŞÜ
ODTÜ öğrenci toplulukları eylemlerini, “Kötüler direnişe çağırıyor” ismiyle, filmlerin kötü karakterlerini canlandırarak sürdürdüler. Fizik Bölümü önünde toplanan öğrenciler, “Biz kötüyüz çünkü Madımak’ı biz yaktık”, “Biz kötüyüz çünkü köyleri zorla biz boşalttık”, “Biz kötüyüz çünkü kadın cinayetlerini biz normalleştirdik”, “Biz kötüyüz çünkü Uğur Kaymaz’ı, Ceylan Önkol’u, Hrant Dink’i biz öldürdük”, “Biz kötüyüz çünkü andilde savunmayı biz yok saydık”, “Biz kötüyüz çünkü 17 yaşında idam edilen Erdal Eren için timsah gözyaşları döküp, 12 yaşında taş atan çocukları biz hapishanelere tıktık. Biz onları taciz ve tecavüze terk ettik”, “Biz kötüyüz çünkü Roboski’de 34 Kürt köylüyü biz katlettik” dövizleri taşıdı.
ODTÜ A1 Kapısı’na yürüyen öğrenciler, direnişlerinin, eylemlerinin süreceği mesajı verdi.

ODTÜ’LÜLER ‘BİZ KÖTÜYÜZ!’ DEDİ
Burada yapılan açıklamada öğrenciler, “Biz kötüyüz çünkü ODTÜ’de 3 bin 600 polis, 20 zırhlı araç, 8 toma ile biz terör estirdik. 18 Aralık’ta ODTÜ’de kötülüğün vücut bulmuş hali olan ODTÜ öğrencileri, öğretim elemanları ve çalışanlarıyız. Türkiye ve dünya kamuoyuna alenen deklere ediyoruz, kötülüğü bedenlerinde ve ruhlarında barındıran teröristler, bilim düşmanları, demokrasi karşıtları, vatan hainleri ve şiddetten yanıp tutuşan hastalıklı ODTÜ’lüler olarak bu topraklardaki tüm kötülüklerin failleri biziz” diyerek kendilerine yönelik suçlamalara tepki gösterdi.

Tüm kamuoyuna, “Gözlerinizi kapayın, kulaklarınızı tıkayın; kötüler direnişe devam ediyor” diye seslenen öğrenciler, ODTÜ’de baskılara, saldırılara boyun eğmeyecekleri, mücadeleyi sürdürecekleri mesajı verdi.

Eylemi gerçekleştiren öğrenci toplulukları ise şöyle: AFT, Çevre Topluluğu, BKSK, Ekonomi Topluluğu, LGBT Dayanışması, SBT, Sitop, Sosyoloji Topluluğu, UGT, Üniversiteli Kadınlar, Mimarlık Topluluğu, TODAPlı öğrenciler, HDK gençliği, Yapı Topluluğu, Gülmece Topluluğu, Psikoloji Topluluğu.

BASINA ENGEL
Öte yandan öğrencilerin eylemini izlemek için ODTÜ’ye giden gazeteciler içeri alınmadılar. ODTÜ kapısında girişi engelleyen sivil polisler, “Basın alınmayacak” diye engellerken, girmeye çalışan gazetecilere de “Nereye gidiyorsunuz, gelmeyin lan” diye bağırdılar. Buna tepki gösteren gazeteciler ile polisler arasında tartışma çıktı. Gazeteciler, “Bizimle böyle, lan diye konuşamazsınız” diye polislere tepki gösterdiler. (Ankara/EVRENSEL)