14 Aralık 2012 Cuma

Muhteşem Yüzyıl'ın Başbakan Erdoğan'a Cevap Gibi Sözleri Yayınlanmadı

Muhteşem Yüzyıl'ın Fragmanında Başbakan Erdoğan'a Cevap Gibi Sözler Yayınlanmadı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Muhteşem Yüzyıl dizisini hedef alan ""Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni...tanımadık. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o televizyonun sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz" sözleri büyük tepki çekmişti.   

İktidar Tehdittir Kör Ve Sağır Eder
Muhteşem Yüzyıl dizisinin 77. bölümünün fragmanında, diziyi hedef alan, yargıyı greve çağıran, Başbakan Erdoğan'a cevap niteliğinde bir cümle yer aldı. Kanuni bir sahnede, "İktidar tehdittir, kör ve sağır eder' diyordu.  

Ancak, dizinin yayınlanan 77. bölümünde, Kanuni'nin fragmanda söylediği, "İktidar tehdittir, kör ve sağır eder" sözleri yayınlanmadı.

Muhteşem Yüzyıl'ın 77. bölümünde dikkat çeken başka detaylar da vardı. Dekoltelerin kapatılması, Hürrem Sultan'ın bir çok sahnede saçlarının örtülmesi gözlerden kaçmadı.  

Bütün bu değişikliklerin sebebi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yargıyı göreve çağırması mı? Yönetmenleri kınaması mı?  Televizyon sahiplerini kınaması mı? Yoksa mantıklı bir açıklaması var mı? Bilemedik...