20 Haziran 2012 Çarşamba

Hüsnü Mübarek Öldü

Mübarek'in beyin ölümü gerçekleşti
Mısır'ın resmi haber ajansı (MENA) devrik lider Hüsnü Mübarek'in 'klinik' olarak ölümünün gerçekleştiğini bildirdi. Ancak konuyla ilgili çelişkili haberler geliyor. Tahrir Meydanı'nda toplanan göstericiler haberi ''askeri rejimin bir komplosu'' olarak nitelendirdi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Ali Mahmud, 84 yaşındaki Mübarek'in felç geçirdiğini ve duran kalbinin doktorların müdahalesiyle yeniden çalıştırılmasının ardından solunum cihazına bağlandığını söyledi.

Mahmud, Mübarek'in ambulansla tedavi gördüğü Torah Cezaevi Hastanesi'nden Kahire'nin güneyindeki Maadi Hastanesi'ne nakledildiğini belirtti.

Öte yandan İngiliz haber ajansı Reuters'in güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Mübarek henüz ölmedi ancak cihaza bağlı olarak hayatta.

Çelişkili haberler geliyor!

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Mübarek'in beyin ölümünün gerçekleştiğine dair Mısır'ın resmi haber ajansı MENA kaynaklı haberlere karşın ülkeden çelişkili haber geliyor.

Mısır'ın yarı resmi El-Ehram Gazetesi'nin internet sitesi El-Ehram Online, olayın yalanlandığını duyurdu. Gazede, Mübarek'in teknik olarak hayatta olduğunu fakat bilinicinin kapalı olduğunu yazdı.

Özel El-Hayat Televizyonu'na bir açıklama yapan Mübarek'in avukatı Ferid ed- Dib de Mübarek'in hala hayatta olduğunu, kapalı olan bilincinin açılmaya çalışıldığını ve doktorların Mübarek'e bazı tıbbi müdahalelerde bulunduklarını kaydetti.

''Tahrir meydanı'' kuşkulu

Bu arada Mübarek'in beyin ölümünün gerçekleştiği haberi Tahrir Meydanı'nda da kuşkuyla karşılandı

Yüksek Askeri Konsey'in anayasaya ek madde koyarak seçilmiş cumhurbaşkanının yetkilerini daraltmasını ve Anayasa Mahkemesi tarafından Millet Meclisi'nin feshedilmesini protesto eden göstericiler devrik liderin sağlık durumu ile ilgili haberlerin gündem değiştirmeye yönelik olduğunu öne sürdü.

Tahrir Meydanı'nda toplanan göstericiler haberi ''askeri rejimin bir komplosu'' olarak nitelendirdi.