24 Mart 2012 Cumartesi

Zayıflamak İçin Günde Ne Kadar Su İçilmeli Günde 2,5 Litre Su İçerek Zayıflayın


Zayıflarken su içmek
Diyet yapmak istiyorsanız en fazla dikkat etmeniz gereken gün içinde tükettiğiniz su miktarıdır.

Diyet yapmak istiyorsanız en fazla dikkat etmeniz gereken gün içinde tükettiğiniz su miktarıdır. Zayıflarken su içmek hem hızlı kilo vermek hemde zayıflarken sıkılaşmak için çok önemlidir.

Su içmeden yapılan diyetlerde yağ dokusu yerine daha fazla kas dokusundan kilo verilmeye başlanılır. Böylelikle kilo vermeyi başarsanız bile kas dokunuz azalmaya başladığı için vücudunuzda sarkmalar ve deformasyonlar başlar. Bunun yanı sıra zayıflarken su içmezseniz yada az su içme alışkanlığı edinirseniz kilo verme hızınız yavaşlar.

Çünkü su vücudun metabolizma hızını artırır. Bu nedenle diyet yaparken mutlaka günlük içilen su miktarı takip edilmeli ve günde en az 2,5 litre su içilmelidir. Günlük porsiyon miktarlarınızı azaltmak, bol bol su içmek ve düzenli spor yapmak başarılı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlayacaktır. Sağlıklı zayıflamak için diyetisyenler haftada en fazla 1 ayda 4 kilo verilmesini önerirlerken şok diyetler ani ölümlere varabilen çok ciddi sağlık sorunlarının oluşmasına neden olduğu için kesinlikle önerilmemektedir. Diyet yaparken su içerken dikkat edilmesi gereken günlük 2,5 litre su sınırının sadece su için olduğudur. Meyve suyu, soda gibi içecekler suyun yerini tutamaz.