23 Mart 2012 Cuma

Sosyalist Enternasyonal’in Arap Dünyası Özel Komitesi Toplantısı CHP’nin Ev Sahipliğinde İstanbul’da Toplanıyor


Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak Sosyalist Enternasyonal’in Arap Dünyası Özel Komitesi Toplantısı için bugün saat 21.00’de THY ile Ankara’dan İstanbul’a gidecek.

Sosyalist Enternasyonal’in Arap Dünyası Özel Komitesi Toplantısı yarın saat 10.00’da İstanbul Hilton’da başlayacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Sosyalist Enternasyonal’e üye olan partilerin liderlerini, temsilcilerini ve bölgedeki demokratik ve ilerici hareketlerin üyelerini bir araya getirecek olan toplantının ana konusu “Bölgedeki dönüm noktasında: Değişim dönemini başarılı kılmak için ilerici hareketleri güçlendirmek” olacak.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı George Papandreu ve Genel Sekreter Luis Ayala’nın da katılacağı toplantının gündeminde yer alan dört ana konu başlığı da şöyle;

1) Suriye’deki siyasi ve insani krizlere cevap vermek: Şiddete son vermek ve demokratik geçişi güvence altına almak;

2) Değişim ivmesini korumak: sağlıklı ve etkili yeni demokrasilerin gelişmesini sağlamak;

3) Arap dünyasındaki değişimlerin farklı aşamalarının başarısını temin etmek için sosyal demokrat planı tanımlamak ;

4) Bölgedeki sosyal demokrat güçler arasındaki işbirliğini artırmak, ortak amaçlarımızı geliştirmek için birlikte çalışmak.

CHP, 23-24 Mart’ta kıtaların ve kültürlerin buluştuğu İstanbul’da, dünyadaki sosyal demokrat ve sosyalist partilerin çatı örgütü olan ve kökleri ilk uluslararası işçi örgütlerine dayanan Sosyalist Enternasyonal’in toplantısına ev sahipliği yaparak uluslararası platformlarda giderek artan etkinliğini pekiştirecek ve dünya halklarına Arap Baharı’na bakışını anlatacak.

CHP bu toplantı ile, Arap halklarının beklenti ve umutlarının gerçekleşmesi için onların yanında olacağını belirterek, her türlü katkıyı yapmaya devam edeceğini de açıklayacak.chp.org