25 Mayıs 2012 Cuma

Alaca Taşı Nedir Alaca Taşı Ne İşe Yarar Alaca Taşı

Alaca Taşı Nedir Alaca Taşı Ne İşe Yarar Alaca Taşı 

Şifalı Taşlar
Alaca taşı 
Derdi kederi aldığına inanılır. Taşın en önemli özelliği derdi kederi aldıkça kararmasıdır. Çok sıkıntı ve üzüntüde olanların bu taşı kullanmasında fayda vardır.Alaca taşı Agat gurubundan bir taştır. Alaca Taşı Aynı zamanda ağrıyan bölgelerdede kullanılır.


Genel olarak Alaca Taşı  güçlü bir iyileştiricidir. Bir çeşit Terapi aracıdır diyebiliriz. Taşın bünyesinde bulunan çeşitli mineraller, farklı hususlarda şifa kaynağıdır. 

Alaca Taşı taşının şu yararları vardır:
Taşıyanı tehlikeden korur, uyumsuzluklarına son verir.
Uykusuzluğa, korkaklığa, karabasana, nazara ve hatta metobolizmanın düzgün çalışmasına faydası vardır.
Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcıdır..
Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır.
Vücuttaki fazla veya olumsuz enerjiyi boşaltır ve böylece sitresi yok eder.
Kişiyi sosyalleştir, çevre ve insanlarla uyum sağlamasına yardımcı olur.
Korkuların yenilmesinde, cesaretin arttırılmasında yardımcı olur.
Akıl ve mantık gücünü geliştirir.
Bedeni güçlendirir, lenflerin sirkülasyonunu rahatlatır.
Tansiyonu dengeler. Özellikle düşük tansiyonu normal seviyeye getirir.
Nazara karşı koruma sağlar. Zira ilk bakış için dikkat çekici özellik taşır.
Canlılık veren enerjisiyle, kendinizi sıkıntılı ve kötü hissettiğiniz anlarda olayların iyi yönünü de görmenizi sağlar. İnsanların olumsuzluklarından kolayca etkileniyorsanız Alaca Taşı size iyi gelecektir.
Kendisini taşıyan kişilere güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Ceplerinde bu taşı taşıyan çocukları olumsuz duygulardan ve münakaşalardan korur.
Dünyevi başarıyı simgeleyen Alaca Taşı , negatif enerjiye karşı koruma sağlar ve tükenmiş olan cesareti canlandırır. İş adamlarının bu taşı, özellikle belin altında (cepte veya yüzük olarak olabilir) taşımaları faydalı olacaktır. Özellikle yüzük olarak kullanıldığında kişinin kendisine güvenini arttırır.


Malahit taşı
Malahit taşı yeşil üzerinde daha koyu yeşil çizgiler hakim olan şifalı taşlardan biridir. İsminin anlamı arındırıcıdır. Malahit taşının yatıştırıcı özelliği sayesinde gece uykularını daha rahat uymuş olursunuz. Taşıyan kişilere neşe enerjisi verir. Taşın duygusal anlamda çok güçlü bir enerjisi vardır ve aşırı hassas olduğunuz dönemler de kullanmanız pek tavsiye edilmez. Ağrıların bulunduğu bölgeye koyulduğu zaman hafifletici özelliği vardır.

Fakat taşın büyüklüğü ağrıyan bölgenin büyüklüğüyle eş değer olmalıdır. Karın ağrısı, adale ve kas ağrılarına iyi gelir. Diğer taraftan cesaret verir ve korkuları uzaklaştırır. Malahit taşı derin düşüncelerden ve kederlerden uzaklaştırmaya yarar. İnsan ilişkilerinde empati yeteneğini geliştirerek daha olumlu bakılmasını sağlar. Malahit taşının en önemli özelliklerinden biri de doğumu kolaylaştıran bir taş olduğuna inanılmasıdır.

Ayrıca doğum sırasında doğumu kolaylaştırdığı görülmüştür. Epilepsiye karşı iyi geldiği bilinir. Baş ağrıları için oldukça fayda sağlayan bir şifalı taştır. Verdiği pozitif enerjiyi taşıyana yansıtan bu harika taş, görünüm itibari ile de çok çekicidir. Yengeç, terazi, yay, oğlak ve başak burcunun taşı olarak bilinir. Malahit taşı çok sık bulunan bir bakır cevheridir. Malahit fazla sert bir taş olmadığı için, tıraşlanıp parlatılır mücevhercilik ve sedefçilik de kullanılır.

Yeşim taşı
Yeşim taşı genelde yeşil renkte bulunur. Sarı, beyaz, kahverengi, siyah, kırmızı ya da beyaz lekeli renklerde bulunabilir. Yeşim taşının pisliklerden vücudu arındırmasını sağlar. Diş problemlerinde ağrıları azaltması için kullanıldığı bilinir. Ağzın içine yerleştirilen yuvarlak yeşim taşı, dişin yanında durur ve konuşulduğunda diş için rahatlatıcı etkisi olduğu söylenir ve bilinir.

Yeşim taşının aşırıya kaça duyguları azalttığı ve hafiflettiği bilinir. Kişilerin görüş açılarına netlik kazandırır. Korku ve endişeleri kişilerin içinde atarak rahatlama duygusu verir. Yeşim taşı elinizde tuttuğunuzda rahatlama hissi ve sıcaklık verir. Kendisini taşıyan kişilerde cesaret ve adalet duyguları verir. Günlük olarak kullanılabilir ve dengeli ve iyileştirici etki verdiği bilinir. Gözleri rahatlatır ve akıl sağlığı konusunda dinginlik ve rahatlama hissi verir.

Yeşim taşı özellikle öğretmenler ve konuşmacılar tarafından tercih edilen bir taştır. Yeşim taşı renginden dolayı son derece rahatlatır ve huzur verir. Yeşim taşı ikizler, balık, boğa ve terazi burcunu simgeler. Özellikle bu burçları taşıyan kişiler tarafından çok faydalı olacaktır. Yeşim taşı akıl hastalıklarında ve göz hastalıklarında da çok kullanılan bir taştır. Özellikle Çinliler tarafından çok değerli görülen ve kullanılan taşlardan biridir. Bir çok Çinli iş adamının rahatlatıcı etkisinden dolayı ellerinden düşürmedikleri bir taştır.

Pirit taşı
Pirit taşı üzerinde altın benekler oluşmuş çok değişik görünen güzel bir taştır. Hazımlık çekenler için önerilen şifalı taşlardan biridir. Ayrıca kan dolaşımına iyi geldiği bilinir. İnsanlara ve taşıyanlara yaşam enerjisi verir ve ruhsal anlamda temizlik sağlar. Parlak yapısından dolayı dürüstlüğün simgesi olarak bilinir. Diğer ismi enayi altını olarak bilinir. Bereketin ve dürüstlüğün sembolüdür. Pirit taşının kristalleri genellikle küp biçimindedir ve düzgün kesilmiş gibi görünürler.

Pirit taşının en yaygın kullanım yeri evlerin giriş kapısının sol yanında bir kasede su içinde bulunur. Çünkü bereket taşıdır ve uğuruna inanılır. Bu şekilde evin bereketinin artacağına inanılır. Pirit taşının beyin fonksiyonlarını artırıcı güce sahip olduğu bilinir. Çevrenizdeki kişilerle uyumlu çalışmanıza sebep olduğu söylenir. Yaşam enerjinizi artırır ve canlılık kazanmanıza yardımcı olur. Enerjisi pozitiftir ve şifalı etkiler sayesinde çok sevilen bir taştır.

Pirit taşı diğer şifalı taşlardan oldukça farklıdır ve bunu elinize aldığınız zaman fark edebilirsiniz. Gerçek pirit taşı olağanüstü anlamda göz alıcıdır. Ona bakmaktan kendinizi alamazsınız ve tam anlamıyla pozitif bir taştır. Pirit taşı kişilerde irade gücünü her zaman yüksek tutar. Yönetme anlamında güç verir. Taşların şifalı etkilerine inananlar için harika bir taştır. Güçlü enerjisi sayesinde daha olumlu bakabilme yeteneği verir. Kendinize güveninizi artırıcı etkisi olduğu için işte başarı sağlamanıza olumlu anlamda faydaları vardır.

Magnezit taşı
Yeryüzünde en değerli minerallerden biridir magnezit. Hassas işlenebilme özelliğinden dolayı değerli taşlar olarak pek tercih edilmemektedir. Ticari ve tıbbi anlamda kullanılır ve beyaz, gri, sarı, kahverengidir. Ruhu geliştiren ve analiz etme yeteneğini açığa çıkaran taşlardan biri olarak kabul edilir. Analiz etmek, kendini tanımlamak ve araştırmacı ruhu ortaya çıkarmada yardımcı olduğu bilinen taşlar arasındadır.

Bu taşı kullanan kişilerin iç huzurunu hissettikleri ve bunu yansıttıkları bilinir. Koç burcunun uğurlu taşı olarak bilinir. Koç burcunu taşıyan kişilerin magnezit taşını taşımasını önerilir. Sarı ve bunun yanında bir kaç renge sahip olması tercihi size bırakacaktır. Motive olmak, hayal gücünü canlı tutmak ve farkındalığa varmak için magnezit taşı önerilir. Renkleri ile harika bir enerji verir ve enerjisi çok yüksek bir taştır.

Magnezit doğada sert parçalar şeklinde ve kristal olarak bulunur. Endüstriyel açıdan yaygın bir ticari materyallerden biridir. Kişileri motive etme özelliği ile bilinir. Kolay bulunur ve taşların kullanılması halinde dinginlik verir.

Opal taşı
Opal taşı gökkuşağı taşı, panzehir taşı ve yetenek taşı isimleri olarak da anılır. Opal taşı şifalı olan taşlardan biridir. Kırmızı, renksiz, beyaz, pembe, mavi ve karışık gökkuşağı renginde bulunur. Saydam ve yarı saydam şeklindedir. Sevgi, umut ve şefkat duygularını açığa çıkarır. Yeraltındaki hareket halinde olan suların, kayalar arasındaki boşluklarda çökelmesi suretiyle oluşur. Opal taşı asında renksizdir fakat renksizine az rastlanır.

Opal taşının göz sağlığına iyi geldiği bilinir. Parasal konularda da şans getirdiğine inanılır. Duygular ve akıl konusunda bütünlük sağladığı söylenir. Kişide özgüveni artırır ve kötü huylardan koruduğu bilinir. Utangaçlığın azalmasına yardımcı olur. Opal taşının vücut sıcaklığına göre renk değiştirdiği söylenir. Stresi ortadan kaldırır ve duygusal anlamda rahatlık hissi verir. Opal taşı mücevher olarak kullanılır.

Opal taşı terazi, akrep, yay ve balık burcunu temsil eder. Negatif duyguların yok olmasına yardımcı olur. Avuç içinde renk değiştirme gibi özelliği olan değerli ve yegane taşlardan biridir. Opal taşının sezgileri güçleri özelliği vardır. Opal taşı duygusal anlamda rahatlama verir ve taşıyan kişilerde stresi azaltır. Kendinize olan güven duygularınızı taze tutmak için opal taşını takı olarak kullanabilirsiniz.

Kaplan gözü taşı
Kaplan gözü taşı en değerli şifalı taşlardan biridir. Kuvars grubuna ait bir taştır. Parlatıldığı zaman ipeksi bir görünüm kazanır. Kaplan gözü taşı yanardönerli özellik taşır. Kaplan gözü taşı sevgililerin taşıdır ve duygulara hitap eder. Yüzük ya da kolye olarak kullanılabilir. Kaplan gözü taşının astım hastalıklarına iyi geldiği bilinir. Aynı zamanda sinir sistemi bozukluğu durumunda devreye girerek rahatlatıcı etkisini gösterir. Duygusal anlamda müthiş dengeleyicidir.

Kaplan gözü taşının bağımsızlık taşı olarak nitelendirildiği bilinir. Çünkü taşıyan kişilerin kendine olan güveni sayesinde başkalarına bağlanmadan yaşamalarını sağladığı bilinir. Kaplan gözü taşı oğlak ve yengeç burçlarının taşı olarak bilinir. Rengi sarı, kahverengi bandımsı bulunan siyah çizgilerdir. Camsı, yanardöner ve ipeğimsi bir görünümü vardır. Kaplan gözü taşı sahiplenme duygusunu artırır. Bunun yanında uykusuzluğa iyi gelir ve zihinsel sakinlik verir. Taşıyan kişilerde odaklanma kolaylığı ve cesaret verir.

Kaplan gözü taşı Avustralya, Güney Afrika ve Burma’ da çıkarılır. Şifalı taşlar arasında bulunan kaplan gözü tespih, kolye, küpe ve yüzüklerde çok hoş görünen takılar arasındadır. Takan kişilerde hayatın olumlu yanını görme sezgilerini güçlendirir ve açığa vurur. Taşların dilini bilen ve taşıyan kişiler için kaplan gözü taşı çok faydalı olacaktır. Ayrıca kişilerdeki inadı kırma gibi bir özelliği vardır. Duygusal anlam da dengeleyici olduğu için sinir sistemini dengede tutacaktır.

Topaz taşı
Topaz taşı kuvvetli ve güçlü şifalı taşlardan biridir. Topaz taşı bir çok hastalığa iyi gelir. Topaz taşının diğer ismi sarı yakuttur. Diğer adı ise aşk taşıdır. Topaz taşının ismi gibi farklı renkleri bulunmaktadır. Nadir bulunan taşlardan olmasının yanı sıra, mücevher olarak çok tercih edilen bir taştır. Bunun için çok değerli taşların arasındadır. Aslan, ikizler, başak, oğlak, yay ve yengeç burcunun taşı olarak anılır. Bu burcu taşıyan kişilere pozitif enerji verdiği söylenir ve bilinir.

Topaz taşının şifa niyetine de kullanıldığı bilinir ve uygulanır. Uykusuzluk sorununa çare olduğu bilinir. Kan dolaşımı bozukluğu sebebiyle ortaya çıkan gerginlik ve uykusuzluğa iyi gelen şifalı bir taştır. Bedeni gevşetir ve dolayısıyla rahat bir uyku alınmasına yardımcı olur. Turuncu renkli topaz taşı neşe ve cesaret duygularını ortaya çıkarır. Topazın güçlü enerjisi ruhumuza yansır ve renk yelpazesi ile tercih etmek bize kalır.

Şeffaf veya yarı şeffaf renkli olan topaz taşı ise ruhsal bakımdan iyi hissedilmesine yol açar. Topaz taşı Rusya, Amerika, Almanya, Çin, Brezilya ve Pakistan’ dan çıkarılır. Mavi topaz en çok tercih edilen taşlardan biridir. Bolluk ve bereket getirdiğine inanılır. Bunun için mavi topazın anlamı bereket taşı olarak bilinir. Topaz altın ya da tercihen gümüşte mücevher olarak çok tercih edilen taşlardan biridir. Bu değerli ve şifalı taş göz alıcı renkte ve güzelliktedir.

Safir taşı
Dünyanın en değerli taşlarından biri olan safir taşı sert, ısıya dayanıklı ve genellikle mavi renktedir. Fakat en kıymetlisi berrak ve derin mavi olanıdır. Lacivert safirler çok yaygın olsa da pembe, kırmızı, turuncu, sarı ve yeşil rengi de bulunur. Safir bayanların ve erkeklerin çok değer verdikleri bir taştır. Safir kişilere güven veren etkisini yayar ve özgürlük hissi verir. Safir taşının iyileştirici özelliği bulunur. Safir taşının sakinleştirici etkisi vardır. Sadakatin, arkadaşlığın, güvenin sembolüdür.

Bayanların çok fazla tercih ettikleri safir kolye, küpe, yüzük gibi takılarda mücevher olarak kullanılır. Safirin aşkta sadakati sağladığı bilinir. Safir taşının kalbi ve böbrekleri de güçlendirdiği söylenir. Renginin verdiği harika enerjiyle pozitif bir zindelik verir. Dünya’ nın en pahalı taşlarından biri olduğu için çok fazla ilgi görür. Evlilik tekliflerinin sembolize edildiği safir taşa, hiç bir kadın hayır diyemez.

Rengi ve parıltısı göz alıcıdır. Boğa, yengeç ve yay burcunun taşı olma özelliği taşır. Çok koyu mavi safirler neredeyse siyahmış izlenimi verir. Bu renkte olan safirlere gece mavisi denilir. Safirlerin aşkta bağımlılığı yansıttığı söylenir. Bunu takiben yanlış davranışları da engellediğine inanılır. Safir taşının en çekici renginin metalik mavi olduğu kabul edilir. Dünyadaki en değerli ve ünlü olan safirler Hindistan’ dan çıkmışlardır. Dünyadaki en büyük safir 563 karat büyüklüğünde olan Hindistan yıldızıdır.

Yılan taşı
Yılan taşının isminin bu şekilde anılmasının nedeni dış görünümünün yılan derisine benzemesinden kaynaklanıyor. Bu sebepten dolayı böcek sokmaları gibi durumlarda yılan taşının şifalı etkilerinden faydalanılıyor. Ayrıca bazı romatizma rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılır. Bu taşı ağrılı yerlere sarmak gerekiyor. Diğer adı sempatin olan bu taş, rengi ve billur yapısı farklı ve çok türü olan minerallerin başkalaşmasıyla oluşan bir kaya türüdür.

Yılan taşının 20 ye yakın farklı çeşitleri bulunmaktadır. Yılan taşı doğada fazla miktarda bulunur. Akrep ve yılan sokmalarında tedavi edici bir taş olarak kullanılır. Yılan taşı Mısır uygarlığından beri kullanılmaktadır. Günümüzde doğal ortamlarda sıkça rastlayabilir ve yılan derisine benzerliği ile de dikkatimizi çekebilir.

Her taşın kendine özgü bir dili vardır. Yılan taşı böcek, akrep ve yılan sokmalarının iyileştirici etkisini gösterir. Eski uygarlıklarda taşların şifalıklarından faydalanılır ve günümüze kadar devam etmektedir. Yılan taşı görünüm ve yılan derisine benzerliği sebebiyle bu ismi almıştır. Diğer yandan cerahatlerdeki biriken irini akıtmak için kullanılan bir taştır.