22 Şubat 2012 Çarşamba

ATV'deki Dizide CHP Milletvekili Nur Serter'in Adı Bir Fahişeye Verildi


ATV'deki dizide Nur Serter'e büyük hakaret
ATV Televizyonu'nda başlayan yeni bir dizide fahişe karakterine Nur Serter adı verildi. CHP Milletvekili Nur Serter çirkin saldırı karşısında dava açmaya hazırlanıyor.

Milliyet Gazetesi'nden Önder Yılmaz'ın haberine göre Çalık Grubu'na ait ATV Televizyonu'nda yayımlanmaya başlayan ve "Uçurum" adını taşıyan televizyon dizisinde fahişe karakterine Nur Serter adı verildi.

Habere göre “fahişelikten mamalığa geçen bir karakter" Nur Serter adını taşıyor ve kadınları kapalı bir mekanda hapsederek, işkenceyle fuhuşa zorluyor.

ATV yönetiminin özrü kabahatinden beter
Çirkin saldırı karşısından hukuki süreci başlatmaya hazırlayan Nur Serter'in kanal yönetimiyle de iletişime geçtiği öğrenildi. ATV yönetiminden gelen cevap ise hakaretlerini de geride bırakacak cinsten: "Karakterin soy adını bipleyererek vereceğiz"

Nur Serter: "Kasıt var"
Açık hakaret niteliği taşıyan durum karşısında dava açmaya hazırlanan Nur Serter ise, "Uçurum adlı dizide fahişelik yapan bir karakterin adını Nur Serter koymuşlar. Gerekli hukuki süreci başlatacağız. İhtarname çektik. Televizyon yönetimi haberdar edilip uyarıldı. RTÜK’e durumu bildirdik. Sürecin aşamalarının ne olacağını bilmiyorum ama dava açacağım. Kanal yönetimi karakterin soyadını bipleyerek vereceklerini söyledi. Ancak iş zaten bitmiş. Grubun gazetelerinde konu detaylıca anlatılmış, yazılmış çizilmiş. İsim kullanılmış. Dolayısıyla dizide soyismin ifade edilip edilmemesi fazla bir anlam taşımıyor" şeklinde konuştu. Serter sözlerine, "Tesadüfen olmuş bir olay değil. Herhangi bir isimle, uydurma soyadının biraraya gelmesinden ibaret bir olay değil. Benim adım soyadım çok yaygın değil. Hiçbir romanda da bir karakter olarak geçmez. Adım üniversite camiası ve milletvekili olarak kamuoyunda 10 yıldan fazladır konuşuluyor. Burada kasıt var. Diziyi izledim maalesef, ceza gibiydi. İzledikten sonra tepki iki katı arttı. Soyadın biplemesi birşeyi çözmüyor. Fuhuş yaptırılan ve işkence altındaki kızların kapalı mekanda hapis hayatı geçirmeleriyle benim aramda bir bağlantı kurulmuş olabilir diye izlenim edindim. Daha kötü bir karakter nasıl olabilirdi, iğrenç bir tipleme. Zor izledim. Böyle bir diziyi normalde izleyemem. İşkence gibiydi. Diziyi izlemeden önceki düşüncelerim pekişti. İsmin kullanılması çok kötü, izledikten sonra bilinçli yapıldığı kanaatine vardım" şeklinde devam etti.

Öte yandan Nur Serter tarafından RTÜK'e şikayet dilekçesi sunulmasının ardından açıklama yapan RTÜK Üst Kurul üyesi Süleyman Demirkan, “Kasıt olduğu açık, vicdan kırıntısı olan bunu kabul edemez” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de konuyla ilgili bir sosyal paylaşım sitesinde şu yorumu yaptı: "CHP milletvekili Nur Serter'in isminin bir dizide o şekilde kullanılması utanç vericidir. Ayıptır. Serter'den çok güçlü özür dilenmelidir"

Yandaş televizyon bir taşla iki kuş vurduğunu mu düşünüyor?
ATV bilindiği üzere AKP'ye yakınlığıyla bilinen Çalık Holding'e ait. Holding'in yöneticilerinden birisi de Başbakan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak. ATV-Sabah grubu zaten yandaş yayıncılık çizgisiyle oldukça tanıdık. Dizi sektörünün içinde bulunduğu kirlilik ve televizyon kanallarının yayınladıkları dizilerin reklamını her şekilde yapmaya çalışması ise, akıllara "'Hem Nur Serter'e saldırarak misyonumuzu yerine getiririz, hem dizinin reklamını yapmış oluruz' şeklinde mi düşünüldü?" sorusunu getiriyor.haber.sol.org.tr