4 Ocak 2012 Çarşamba

Dang Humması Nedir Dang Humması Ne Demek Dang Humması Ne Dang Humması Hastalığı Nedir


Ne Dang Humması Hastalığı Nedir
Dang humması, ateşle birlikte baş, kas ve eklem ağrısına yol açıyor. Ölümcül olan hastalığın aşısı ve belirli bir tedavisi bulunmuyor.

Sivrisineklerle taşınan, viruslu ve bulaşıcı sıcak ülkeler hastalığı. 

Dang hastalığı bir virüs ile gelişen ve sivrisinek ısırmasıyla bulaşan tropikal bir hastalıktır.

Dang hastalığı önlenebilinir mi ?Evet, hastalığı taşıyan sivrisinekleri imha ederek veya kontrol altına alarak. Sivrisineklerin üredikleri yerlerin üzerine DDT püskürtülmelidir.

Dang hastalığını önleyecek bir aşı var mıdır ?Hayır, ancak bu yolda bilimsel araştırmalar hayli ilerlemiş durumdadır ve yakında bir aşı bulunacağı umulmaktadır.

Afrika humması
Afrika humması nedir ve nasıl bulaşır ?Bu hastalık kendisini; gelen ateş nöbetleriyle, tamamen iyileşme belirtileri ve bunları takip eden yeni nöbetlerle göstermektedir. Burgu biçiminde bir mikrop olan spiril (spirochete germ), bit veya kene ısırmalarıyla. bulaşmaktadır.

Afrika humması hangi ülkelerde görülmektedir ?Bitle gelen hastalık genellikle Avrupa ve Afrika kıtaları ile Hindistanda görülmektedir. Kene ile gelen hastalıksa ABDde yaygındır.

Afrika hummasına karşı bir aşı var mıdır ? Hayır.

Bulaşıcı veya salgın sarılık
Bulaşıcı sarılık, bulaşıcı kara sarılık (hepatitis) hastalığı ile aynı mıdır ?Hayır. Bu hastalık bir spirokerle geçmektedir ve taşıyıcıları farelerdir. Hastalık fare ısırmasıyla ve fare pisliği veya idrarı ile bulaşmış olan su ve yiyeceklerden de gelebilmektedir.

Bulaşıcı sarılık genellikle nerelerde bulunur ve bu hastalığa yakalanması muhtemel kişiler hangileridir ?
Bu hastalığa genellikle liman işletmelerinde, yük iskelelerinde, lağımlar ve kanalizasyonlar ile farelerin en çok bulunduğu yerlerde rastlanmaktadır. Liman işçileri, kanalizasyon işçileri ve maden işçileri bu hastalığa yakalanma ihtimalleri çok olan kişilerdir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız