11 Aralık 2011 Pazar

Türk İş Başkanlığı'na Seçilen Mustafa Kumlu'yu Cumhurbaşkanı Ve Başbakan Kutladı



Türk-İş, ”Kumlu'yla devam” dedi 
TÜRK-İŞ 21. Olağan Genel Kurul'u sona erdi. Mustafa Kumlu, yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Büyük Anadolu Hotel'de 8 Aralık'ta başlayan TÜRK-İŞ 21. Olağan Genel Kurulu, bugün yapılan seçimin ardından sona erdi. Seçimde, 362 delegenin tamamı oy kullandı. Oyların 350'si geçerli sayıldı. Oyların 223'ünü Mustafa Kumlu, 127'sini ise Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın aldı.

Bu sonuçla Musafa Kumlu, yeniden TÜRK-İŞ Genel Başkanı seçildi.

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu:

"Genel Sekreter Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ergün Atalay, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar."

Sonuçların açıklanmasının ardından taraflar birbirini kutladı.

Kumlu'dan birlik mesajı
TÜRK-İŞ Genel Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Kumlu, yeniden genel başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, TÜRK-İŞ için artık yeni şeyler söylemenin zamanı olduğunu ifade etti.

Genel kurulun etkilerinden arınıp tek yürek, tek yumruk halinde dev sorunların çözümü için el ele yürümeleri gerektiğini belirten Kumlu, "Biz birlik ve bütünlük içinde oldukça, tek bir yürek, tek bir ses oldukça önümüzde hiç kimse, hiçbir güç duramayacaktır" dedi.

TÜRK-İŞ genel kurullarında kazananın ve kaybedeninin olmadığını dile getiren Kumlu, "Protestolarla, sloganlarla, yapılan konuşmalarla genel kurulumuza TÜRK-İŞ topluluğunun her rengi yansımıştır. Tabanında her türlü eğilimi barındıran TÜRK-İŞ'e yakışan da budur" diye konuştu.

Erdoğan ve Gül'den kutlama
Öte yandan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Kumlu'yu kutladı. Erdoğan, Kumlu'ya TÜRK-İŞ 21. Olağan Genel Kurul sonucu yeniden genel başkan seçilmesinden dolayı bir kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de TÜRK-İŞ Genel Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Kumlu'yu kutladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Gül, Kumlu'ya telgraf göndererek, tebrik etti ve başarılar diledi.

Gül, ayrıca Kumlu'yla bir de telefon görüşmesi yaptı.Kaynak: dunya.com