14 Aralık 2011 Çarşamba

Muhteşem Yüzyıl Hürrem Sultan Ölecek Mi


Muhteşem Yüzyıl Hürrem Sultan Ölecek Mi
Hürrem Sultan 1506 yılında doğdu. Osmanlı sarayına 12-13 yaşlarında hediye edildi. Hürrem Sultan, sarayda özel olarak eğitilmiştir.

Hürrem Sultan 18 Nisan 1558 tarihinde, Kanuni Sultan Süleyman'dan 8 sene önce 52 yaşındayken öldü. Hürrem Sultanın  Edirne'de kaptığı hastalık nedeniyle eceliyle öldü. Ölüm nedeni sıtma yada yüksek ateş veya kuluç hastalığı olduğu rivayet olunur.  Hürrem Sultan Edirne gezisi dönüşü hastalık kapar, İstanbul'a döndükten sonra daha da ağırlaşarak vefat eder.

Hürrem Sultan Kanuni Sultan ile 37 yıl beraber Oldu. Oğlu II. Selim'in tahta çıkışını göremedi. Süleymaniye Camisi Külliyesi içinde kendisi için yaptırılan türbeye gömüldü. Türbenin iç duvarları bir cennet bahçesini tasvir eden İznik çinileriyle kaplıdır.

Muhteşem Yüzyıl Dizisinde Neler Oluyor
İbrahim Paşa'ya duyduğu hırs yüzünden yeni kaoslar yaratmaya çalışan Hürrem Sultan'ın planlarına Valide Sultan kulak misafiri oluyor. Süleyman ile arası açılan Hürrem yeni planlar peşinde. 

İbrahim Paşa'nın konağında ise hareketli günler geçiyor. Hatice Sultan merakına yenik düşüp büyücü Yakup Efendi'yi çağırıyor. Duyduğu sözler üzerine endişeye düşen Hatice Sultan yeni bölümde neler yapacak.