14 Aralık 2011 Çarşamba

Muhteşem Yüzyıl 2012'de Star TV'ye Geçiyor


MUHTEŞEM YÜZYIL STAR’A GEÇİYOR!
Aylardır gündeme oturan, ShowTV’nin reyting rekortmeni dizisi Muhteşem Yüzyıl’ın transfer anlaşması tamamlandı.

2012 yılına hızlı bir giriş yapmayı planlayan Doğuş Grubu yeni satın aldığı Türkiye’nin ilk özel televizyon kuruluşu olan Star TV’ye reyting rekorları kırmayı planlıyor.

Geçen yıl televizyon tarihinde adından en çok bahsettiren dizi olarak kayıtlara geçen Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaryosu, kostümleri ve mücevherleri ile çok konuşulmuştu. Hatta geçen yıl yayın sırasında değiştirdiği mücevher sponsoru Boybeyi markası ile mahkeme aşamasına gelmişlerdi ve hala her an milyonlarca dolarların konuşulacağı maddi ve manevi tazminat davası sonuçları beklenir oldu.

Her hafta yeni heyecanlar ve atraksiyonlar katılan dizide oyuncularında başarılı performansları diziyi bu yıl da birinci sıraya yükseltti. Hata karşısına çıkartılan Kıvanç Tatlıtuğ ’un baş rolünde yer aldığı Kuzey Güney bile çok gerilerde kalırken Muhteşem Yüzyıl birinciliğini korudu.

Bu yıl yeni yayın dönemi başlarken bazen TNT kanalı ile transfer haberleri anılan dizi yine daha sonra Doğuş grubunun kuracağı dizi ve belgesel kanalı olan TvEn ile adı geçmişti. Hatta 50 milyon dolar civarında transfer parası aldığı konuşulmuştu.

Yeni bir kanal olması ve hem kanalın tanınma riski süreci hem de dizinin kan kaybetmemesi için beklemeye geçilen süreçte Doğuş grubu geçtiğimiz günlerde Star TV’yi satın alarak planı harekete geçirmeye başladı. Yeni yıla yeni bir vizyon ve güçle girmeyi planlayan grup, Türkiye’de reyting rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizisini yeni kanalları Star TV’ye transfer ederek büyük bir adım attı. Alınan bilgiye göre, Star TV’ye hem prestij hem de reyting ile birlikte reklam geliri de getirmesi planlanan bu karar 2012 yılının Ocak ayında uygulamaya geçirilecek.

Muhteşem Yüzyıl izleyicileri, dizinin yeni bölümlerini bundan sonra 40. bölümden itibaren Star TV’den takip edebilecekler.