21 Aralık 2011 Çarşamba

Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde Meydana Gelen Trafik Kazasında Ölenlerin İsimleri

Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde Meydana Gelen Trafik Kazasında Ölenlerin İsimleri

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ilk açıklamalara göre  25 kişi öldü, çok sayıda yarlı var. Yaralılar hastaneler sevkediliyor.

Kaza, saat 13.00 sıralarında Diyarbakır - Batman karayolunda meydana geldi. Diyarbakır'dan Siirt'e giden midibüs ile tuğla yüklü TIR, Salat Beldesi yakınlarında yol çalışması yapılması nedeniyle şerit daraltılan kesimde çarpıştı. Hatalı sollama sonucu TIR'ın biçtiği midibüsteki yolcuların büyük bölümü yaşamını yitirirken, yaralananlar kaza yerine sevk edilen ambulanslarla Diyarbakır ve Batman'daki hastanelere taşındı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Batman-Diyarbakır karayolunun Salat köyü yakınlarındaki kaza yerinde incelemesi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e yükseldiğini söyledi.

Kazada Ölenlerin İsimleri 

Kazada yaşamını yitiren 25 kişinin kimliği saptandı. Ölenler arasında Siirt Üniversitesi öğretim görevlisi Mehmet Yavuz Emrah ile midibüs sürücüsü Hikmet Yolbaş da bulunuyor.

Hayatını kaybeden diğer 23 kişinin isimleri ise şöyle: Mugdat Adsız, Süleyman Alan, Recep Kurt, İbrahim Dayan, Tevfik Tekek Hacıeminoğlu, Zülküf Tosun, Mehmet Acar, Ferit Gülaydın, Celal Fidan, Rıdvan Akaluk, Bakır Alpak, Şakir Beydoğan, Tevfik Turhan, Şakir Elçi, Şükrü Aksu, Huri Aykut, Elanur Acar, Asiye Acar, Sakine Uyanık, Rabia Elçi, Emine Atsız, Veysi Alan ve Nurullah Ak.


Siirt Üniversitesi Rektörü 15'i Bizim Öğrencimiz 
Kazadan sonra bir açıklama yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları,  “İlk aldığımız duyuma göre kazada yaşamını yitirenlerin 15'inin bizim öğrencimiz olduğu yönünde. Acımızı kelimelerle tarif etmek mümkün değil. Bir danışmanı ve iki öğretim üyesini olay yerine gönderdim” dedi.