20 Ekim 2011 Perşembe

Kaddafi'nin Ölüm Videosu İzle Kaddafi'nin Ölümü İzle Muammer Kaddafi Öldürüldü

Bingazi'de halk sokaklarda Kaddafi'nin ölümünü kutlamak için toplanmaya başladı.
20 Ekim 2011 Perşembe 20:33KADDAFİ'NİN ÖLÜM VİDEOSU


Ulusal Geçiş Konseyi'nden bir üst düzey askeri yetkili, bugün Sirte'de ele geçirilen Kaddafi'nin aldığı ağır yaralar nedeniyle öldüğünü söyledi. AFP ajansı tarafından Kaddafi'nin son anları olduğu iddia edilen bir görüntü de yayınlandı. Cep telefonundan kaydedilen görüntülerden elde edildiğini de ajans not olarak düştü.  


Libya'da Ulusal Geçiş Konseyi, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin bugün Sirte bölgesinde öldürüldüğünü açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Abdülcelil arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiği, Abdülcelil'in Libya Devrik lideri Kaddafi'nin ölümünü teyid ettiği bildirildi.

Konsey'in resmi sözcüsü Abdül Hafız Goga Bingazi'de düzenlediği basın toplantısında, "Kaddafi'nin devrimcilerin elinde öldürüldüğünü dünyaya duyuruyoruz" dedi.

Goga, bunun tarihi bir an olduğunu, zorbalık ve diktatörlüğün sonu olduğunu belirtti.

El Arabiya televizyonu son haberde Kaddafi'nin cesedinin Misrata'ya ulaştığını. Cesedin gizli bir yerde muhafaza edildiği ve basının görüntü alabilmesi için hazırlandığını bildirdi.

UGK yetkilileri basında yer alan fotoğraftaki kişinin Kaddafi olduğunu doğruladı.

Bu arada El Cezire televizyonu, Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) güçleri tarafından Sirte'de ele geçirilen Kaddafi'nin oğullarından Mutassım'ın sağ olduğunu duyurdu.

KAFALARIN KARIŞTIĞI SAATLER
Reuters'a konuşan UGK'nin İletişim Bakanı Mahmoud Shammam "Yapılan baskın sırasında ölü olarak ele geçirildi. Bunun görüntüleri de elimizde mevcut". Bu açıklamayla Kaddafi'nin ölümü UGK tarafından en üst düzeyde zikredilmiş oldu.

El Cezire'nin üst düzey bir UGK yetkilisine dayandırdığı bilgiye göre Muammer Kaddafi Sirte'de yakalandıktan sonra çarpışma sırasında aldığı yaralar nedeniyle öldü.
Daha önce UGK komutanlarından Jamal abu-Shaalah El Cezire'ye Kaddafi'nin yakalandığını ama canlı mı ölü mü olduğunu bilmediğini söylemişti.

El Cezire'ye bilgi veren Abdül Mecid isimli bir UGK yetkilisi de "Evet yakalandı. Her iki bacağından da yaralı ve nakledilmek üzere ambulansa bindirildi" dedi.
Majid bunun dışında Kaddafi'nin ordularının komutanı Abu Bekir Yunus Cabir'ın da Kaddafi'nin yakalnama operasyonu esnasında ölü ele geçirildiğini söyledi.

Haberler Sirte'nin ele geçirildiğinin duyurulmasından az sonra geldi.

NATO ve ABD yetkilileri henüz Kaddafi'nin ölüm haberini doğrulamadı.