23 Eylül 2011 Cuma

Filistin Resmen Tanınmak İçin Birleşmiş Milletlere Başvurdu


Filistin tanınma başvurusu yaptı
Filistin Lideri Mahmud Abbas Birleşmiş Milletler'e tam üyelik başvurusu yaptı.

Filistin Lideri Mahmud Abbas BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşerek Birleşmiş Milletler'e tam üyelik başvurusu yaptı. Tam üyelik başvurusu BM Genel Sekreterliği'ne sunuldu.

İSRAİL 'ÜZGÜN' OLDUĞUNU BİLDİRDİ
İsrail, Filistin'in BM'ye yaptığı tam üyelik başvurusundan dolayı "üzgün" olduğunu bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü Gidi Shmerling, "Bu başvurudan dolayı üzgün olduklarını, gerçek bir barışa giden tek yolun tek taraflı eylemlerden değil görüşmelerden geçtiğini düşündüklerini" söyledi.

ABBAS BM GENEL KURULU'NDA KONUŞTU
Abbas'ın konuşmasından satırbaşları;

- Filistin ile BM birbirine son derece yakındır. Biz daha adil bir barış için BM ile birlikte çalıştık.

- Tam 1 yıl önce farklı bölge liderleri bölgemizde barışa işaret etti. Barış umudu doğdu. Biz açık kalple bu müzakerelere giriştik. Ancak bu müzakereler başladıktan birkaç hafta sonra çözümsüzlüğü gitti.

- Ancak biz boş durmadık, tüm önerileri samimi bir şekilde ele aldık ancak uluslararası hükümetlerin çabalarına rağmen bütün bu girişimler bir kayaya çarptı. Bunun adı da İsrail devletiydi.

- Bizim halkımıza doğru ırkçı bir ayrımcılık söz konusu. 1993 yılında Filistin liderleri ile İsrail arasında bir barışa ulaşılması konusunda hem fikir olunmuş. Bütün bu kararları çiğniyor.

- Yerleşim bölgeleri özellikle Batı Şeria bölgesinde yerleşim birimlerinin devam ettirilmesi bütün durumu açıkça ortaya koyuyor. Bizim halkımızı tecrit ediyor ve bütün bölgeyi adacıklar haline dönüştürüyor.

- Bu bölgede tam bir etnik temizlik söz konusu. Kudüs temsilcilerinin bütün çabalarına kulak tıkanıyor. Kudüs hepimiz için kutsal bir şehir.

- Aynı zamanda bütün yaşananlar Filistin Devletinin gerçekliğinin inşa edilmesinin önüne engel koyuyor. İşgalci güç tutuklamalara, öldürmelere devam ediyor. İşgalci gücün koruması altındaki milisler korkunç saldırılara imza atıyor. Daha bugün barışçı bir şekilde gösteri yapan bir Filistinliyi öldürdüler.

- 1.5 milyon Filistinlinin geleceği tehdit altında. Aynı şekilde İsrailli halk da tehdit altındadır.hürriyet