24 Ağustos 2011 Çarşamba

Kemal Öztürk Kimdir Kemal Öztürk Kim Kemal Öztürk Biyografisi Kemal Öztürk Özgeçmişi


Kemal Öztürk kim?

1969 yılında Ağrı'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sakarya'da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi.

1990'da, "Girişim" ve "Selam" dergilerinde yazmaya başladı. 1995 yılında Yeni Şafak Gazetesi'nde muhabirliğe başladı; daha sonra Kanal 7'de çalıştı. Burada yayınlanan "İlk Meclis" adındaki belgeseli, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından "laiklik karşıtı" olduğu gerekçesiyle yasaklandı. Televizyon haberciliği ve belgesel yönetmenliği yaptı. Bir süre yurt dışında dil eğitimi aldı; belgesel alanında araştırmalar yaptı.

2003'te zamanın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç'ın "İletişim Danışmanı" oldu. 2005 yılında "Başdanışman" oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanlığını yaptı. Şubat 2011'de bu görevden ayrıldı.

Hilmi Bengi'nin AA Genel Müdürlüğü'nden emekliliğini istemesinin ardından Ağustos 2011'de, Genel Müdürlüğe Kemal Öztürk atandı.

Kemal Öztürk'ün, 1994 tarihli, Nükte Yayınları'ndan çıkan "Rahmetli- Bir Garip Oğlanın Hikayesi" adlı kitabı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hakkında açılan kapatma davasının iddianamesinde de geçiyordu. Kemal Öztürk,  9. Cumhurbaşkanı Demirel'e hakaretten bir yıl hapse mahkûm olmuştu.