2 Ağustos 2011 Salı

Deniz Feneri Kapsamında Kanal 7 Sunucusu Uğur Arslan Gözaltına Alındı

Sunucu Uğur Arslan Gözaltına Alındı

Deniz Feneri kapsamında Kanal 7 sunucusu Uğur Arslan gözaltına alındı. Arslan Kanal 7 televizyonunda bir dönem yardım programı yapmıştı. İstanbul'da gözaltına alınan Arslan'ın Ankara'ya gönderildiği bildirildi

İstanbul'da gözaltına alınan sunucu Ankara'ya götürüldü. Arslan'ın dışında Kanal 7 çalışanı 3 kişi daha gözaltında...


Uğur Arslan geçtiğimiz yıllarda bir televizyon kanalında yardım programı yapmıştı.. Arslan son olarak ise evlilik programı yapıyordu.

Arslan, cep telefonuyla kendisine ulaşan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını, toplam 5 kişi olduklarını, aralarında Kanal 7 yöneticilerinin de bulunduğunu ifade etti.

Arslan, kendilerine “Deniz Feneri e.V.” bağlantılı soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerine başvurulacağının söylendiğini belirtti.

Kanal 7 yöneticilerinden Harun Kapıyoldaş, Muzaffer Şafak ve Mustafa Bölükbaşı ile Beyaz Holding'den bir kadın yetkilinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

'DAHA ÖNCE İFADE VERMİŞTİM, TEKRAR ÇAĞIRDILAR'

Sivil polisler eşliğinde saat 15.00'te Türk Hava Yollarının (THY) tarifeli uçağıyla Ankara'ya hareket eden Arslan, basın mensuplarının “Neden gözaltına alındınız?” sorusunu, “Bu konuda daha önceden ifade vermiştim, tekrar çağırdılar. O yüzden Ankara'ya ifade vermeye gidiyoruz” dedi.

Arslan, “Evinizde herhangi bir arama oldu mu?” sorusuna da “Hayır, öyle bir şey olmadı” diye yanıt verdi.

Bu arada, Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde bekleyen bazı yolcular, Arslan ile fotoğraf çektirdi.