2 Temmuz 2011 Cumartesi

Sivas Valisi Ali Kolat AKP Milletvekili Aday Adayı Çıktı


Yasakçı Sivas Valisi AKP'li çıktı
2 Temmuz Sivas katliamının 18. yıldönümünde birçok sivil toplum örgütü ve Alevi derneklerinin Sivas Madımak Otel önünde gerçekleştirdikleri anma törenine izin vermeyen Sivas Valisi Vali Ali Kolat'ın AKP'ye yakın olduğu iddia edildi.
Malatya'da internet üzerinden yayın yapan haber sitesi malatyanews'in 11.03.2011 tarihli haberinde yer alan iddiaya göre, 12 Haziran Genel seçimleri öncesi AKP'den Malatya Milletvekili Adayı olmak isteyen Ali Kolat, Mart ayında Sivas Valiliği görevinden istifa etti. Listeye giremeyen Kolat, daha sonra Sivas Valiliği görevine geri döndü. Bu iddialar ışığında her sene izin verilen anmaya bu sene izin vermemesi ise kafalarda soru işareti bıraktı.

Vali, anmanın yapılmasına 2 gün kala gerekçe göstermeden yaptığı açıklamada, ''Madımak olaylarının yıldönümünde anma etkinliği yapacak grubun toplu halde otel önüne gelmelerine ve burada basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyecek" demişti. Vali Kolat'ın yasak gerekçesinin nedeni bilinmezken, Alevi örgütleri tüm yasaklara rağmen, 2 Temmuz günü hükümet tarafından ’Bilim ve Kültür Merkezi’ne çevirilen Madımak Otele 'Utanç Müzesi' levhasını asmakta kararlı. 

ALİ KOLAT KİMDİR?
1951 Malatya Darende doğumlu olan Ali Kolat, 2003-2008 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, 3 dönem Polis Sandığı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ankara Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Ankara Bireysel Emeklilik Sigortası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, 5 Mayıs 2008 tarihinden itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştı. Bakanlar Kurulu’nun 11 Haziran 2009 tarihli ve 2009/15064 sayılı Kararnamesi ile Sivas Valisi olarak atanmıştı.

Kaynak:ALİ CEMAL KARABUDAK/BİRGÜN