4 Temmuz 2011 Pazartesi

Şikenin Şifresi Tarla Yeşillendi Mi Buğday Başak Saldı Mı


Operasyonun şifresi!
Türk futbolunda deprem etkisi yapan şike operasyonuyla ilgili çarpıcı bilgiler ortaya atıldı.  CNN Turk'te yer alan habere göre; savcıda ciddi delillerin olduğu, tarafların 200 ile 400 bin TL para verilirken görüntülendiği vurgulandı. 
Aralarında bir teknik adam, sportif direktörün de olduğu başka bir görüntü dökümünde ise 800 bin TL'nin el değiştirirken delillendirildiği ifade edildi. 

Bir iddiaya göre ise; soruşturma kapsamında Fenerbahçe, Emmanuel Emenike'yi elinde 'oynayabilir' raporu olmasına karşın transfer etme sözü karşılığında oynatmadı. Aynı futbolcu sezon sonunda yüklü para ödenerek transfer edildi. 

Bu arada şampiyonluğa oynayan takım, başka bir rakip takım oyuncusunu da kendilerine karşı oynanacak maçta kendini fazla sıkmaması istendi. Bunun karşılığında ertesi yıl transfer edileceği sözü verildi. Ve o transfer de, yüklü bir paraya gerçekleştirildi. 

OPERASYON ŞİFRESİ: "TARLA YEŞİLLENDİ Mİ, BUĞDAY BAŞAK SALDI MI?"
Şike yapan kişilerin çete mantığına göre hareket ettiği, kendi aralarındaki telefon konuşmalarını şifreli gerçekleştirdikleri belirtildi. Maç veya oyuncu bağlayan kişilerin telefonlarda şifreli konuştuğu ve maçın bağlanıp bağlanmadığnı öğrenmek isteyen kişinin karşı taraftakine, "Tarla yeşillendi mi, buğday başak saldı mı?" sorusu sorduğu kaydedildi. 

Maç veya oyunun bağlanması durumunda da karşı tarafın bunu "Evet tarla yeşillendi, buğday başaklandı" şeklinde yanıtladığı dile getirildi. 

Operasyonun delil tasnifinin yaklaşık 1 ay sürdüğü belirtilirken, operasyonun seçimlere etki etmemek için seçim sonrasına bırakıldığı da öne sürüldü.