3 Temmuz 2011 Pazar

Fenerbahçe Küme Düşerse Ne Olur Fenerbahçe İkinci Lige Düşerse Ne Olur


Fenerbahçe küme düşerse ne olur?
Türkiye'yi sarsan şike skandalıyla ilgili farklı senaryolar birbirini takip ediyor. Şike skandalı nedeniyle Fenerbahçe'den Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve takımın efsane ismi ve amatör şubeler genel koordinatörü Cemil Turan da gözaltına alındı. 
Bu üç ismin soruşturulması akıllara kötü senaryoları getirdi. Bu senaryalordan biri de "Fenerbahçe'nin küme düşmesi durumunda futbolcuların durumu ne olacak?" sorusunun cevabıydı. Biz de HTSPOR.COM olarak konuyu Tahkim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kahraman Berk'e sorduk. 

"BİR ÇOĞUNUN SÖZLEŞMESİNDE O MADDE VARDIR"
Fenerbahçe'nin küme düşmesin durumunda futbolcuların çoğunun serbest kalacağını dile getiren Kahraman Berk, "Bir çoğunun sözleşmesinde takımın ikinci lige düşmesi durumunda serbest kalır maddesi vardır. Böyle durumda da futbolcular serbest kalır. Aksi takdirde futbolcuların serbest kalmasına yönelik olarak futbol federasyonu yönetim kurulu karar alması gerekiyor ki futbolcuların serbest bırakılsın. Çünkü futbolcular birinci ligde alacağı parayla ikinci ligde aldığı para arasındaki fark olacaktır" şeklinde konuştu. 

"FENERBAHÇE BUNU HAK ETMİYOR"
Kulübün böyle bir durumda aynı parayı vermeyi teklif ettiği takdirdeki durumun hatırlatılması üzerine Berk, "O bir teklif. Futbolcu kabul ederse oynar. Ama doğrusunun serbest bırakılması olması gerekir" dedi. 

Bundan sonra Fenerbahçe'nin attığı her golün şüpheyle karşılanacağını vurgulayan Kahraman Berk, "Fenerbahçeli bunu haketmiyor" yorumunu yaptı. 

Soruşturmanın sürdüğünü de hatırlatan Berk, "Yargı süreci işlediğinden basının yorumcuların daha dikkatli davranması gerekir. Herkesin suçsuz olduğunu kabul etmek lazım. Çünkü savcı şüphelinin hem lehine hem de aleyhine deliller topluyor. Bu süreci iyi takip etmek gerek" ifadelerini kullandı. 

"DİKKATLİ ADIMLAR ATILMALI"
Bu aşamada yeni federasyona çok büyük görev düştüğünü söyleyen Berk, "Çok dikkatli adımlar atmaları lazım. Eski federasyondan görevde olan kişilerin de dikkatli görev alması lazım. Çünkü yeni göreve başlayan federasyon bir hafta sonra böyle bir bombayı kucağında buldu. Tüm bunlara karşın ben Mehmet Ali Aydınlar'ın tüm bunların üstesinden geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. HTSPOR.COM / İsmail Keleş