3 Temmuz 2011 Pazar

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Şike Suçlamasıyla Gözaltına Alındı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Şike Suçlamasıyla Gözaltına Alındı

Aziz Yıldırım gözaltına alındı
Organize Suçlar ekiplerinin sabah 07:00 itibariyle İstanbul ve Antalya'nın da içinde bulunduğu 12 ilde eş zamanlı başlattığı futbolda şike soruşturması kapsamında, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu çok sayıda yönetici ve futbolcu gözaltına alındı. Operasyonda, Fenerbahçe'nin yeni transferi Emenike de gözaltına alındı.

Operasyon ilk olarak Aziz Yıldırım'ın evinde bir aramayla başladı. Bu aramanın ardından sağlık kontrolüne götürülen Yıldırım gözaltına alındı.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadyumu'nda da çeşitli aramalar gerçekleştirilirken Fenerbahçe AS Başkanı Şekip Mosturoğlu, Kulüp Müdürü İlhan Ekşioğlu ve muhasebe müdürü gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Gözaltına alınan isimlere Fenerbahçe'nin yeni transferi Emenike de eklendi.

İlk gelen bilgilere göre operasyon kapsamında ikinci yarıda oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle sona eren Eskişehir maçı incelendi. Eskişehir - Trabzon arasında oynanan ve kamuoyunda yoğun olarak tartışılan 1-1'lik maçın da üzerinde durulduğu belirtiliyor.

12 ayrı şehirde futbolda şike operasyonu sabah saatleri itibariyle başladı. Baskınlar ve aramalar devam ediyor. Yaklaşık 40'ı aşkın gözaltının olduğu belirtiliyor.

Operasyonun hafta içinde genişleyerek devam ettirileceği ve gözaltı sayısının 100'ü geçeceği ileri sürülüyor.

KULÜP BİNASINDA ARAMA YAPILIYOR

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul'da başlatılan operasyon çerçevesinde, sabah saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki başkanlık binasına gitti.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama çalışmaları sürüyor.

TRABZONSPOR KULÜP BİNASINDA ARAMA 
DİĞER KULÜPLER DE ARANIYOR

Soruşturma kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor, Sivasspor ve Beşiktaş Kulübü binalarında da aramalar yapıldığı belirtiliyor.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin ise sabah saatlerinde geldikleri Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde arama başlattığı bildirildi. Ekiplerin, yönetim kurulunun yazışmalarını incelediği ve bilgisayarlarda araştırma yaptığı belirtildi.

Aynı şekilde Sivasspor Kulüp binası ve tesislerinde de arama başlatıldı. Ekiplerin, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ve yönetim kurulu üyelerinin odaları ile muhasebe bölümünde arama yaptığı öğrenildi. Sivasspor'dan İstanbul'da gözaltına alınan Başkan Odyakmaz dışında gözaltı olmadığı bildirildi.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Gözaltına alınanlar arasında, futbolcular, teknik direktörler ve menajerler de bulunuyor.

Futbolcu Ümit Karan, Sezer Öztürk ve Serkan Çalık'ın da operasyon kapsamında göz altına alındığı belirtiliyor.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Sedat Peker’e yakınlığıyla bilinen Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker de göz altına alındı.

Odyakmaz'ın da aralarında bulunduğu dört şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi. Odyakmaz hastaneden çıkarken habercilerin "neden gözaltına alındınız" şeklindeki sorusunu "ben de bilmiyorum, şimdi öğreneceğim" diye yanıtladı.

İLHAN EKŞİOĞLU'NUN OTELİ DE ARANIYOR

Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan otelinde arama yapılıyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Ekşioğlu'na ait Belek Turizm Merkezi'ndeki Club Asteria Belek Otel'e geldi.

Polis ekiplerinin halen otelde bulunduğu, Ekşioğlu'nun ise henüz gözaltına alınmadığı öğrenildi.

İKİNCİ BÜYÜK OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen şike soruşturması kapsamında 24 Mart ve 8 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen operasyonlarda Fatih Akyel, Arif Erdem, Recep Öztürk, Celil Sağır ve Erkan Ergün'ün de aralarında bulunduğu 55 kişi gözaltına alınmıştı.