28 Haziran 2011 Salı

Kılıçdaroğlu Arkadaşlarımıza Yemin Etme Yolu Açılmadıkça Biz De Yemin Etmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu Arkadaşlarımıza Yemin Etme Yolu Açılmadıkça Biz De Yemin Etmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu: Yemin etmeyeceğiz
CHP bugün iki kritik toplantı yaptı. Önce MYK toplandı. Sonra da Grup Toplantısı yapıldı. Gündem, Meclis'te yemin edip edilmeyeceği idi. CHP, Meclis'e gitme ama yemin etmeme yönünde karar aldı. Kararı Genel Başkan Kılıçdaroğlu açıkladı.

CHP'DE SON DAKİKA KULİSLERİ

CHP'nin kararını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açıklıyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

ERDOĞAN'I VEKİL YAPAN ANLAYIŞLA HAREKET EDİLSİN
Hepinize selam ve saygılarımızı sunuyoruz. Bu sabah MYK üyesi arkadaşlarımızla bir araya geldik. Biraz once de yüce Meclis’te yeni yasama döneminin ilk grup toplantısını yaptık. MYK ve Meclis grubumuz, hukukun üstünlüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Partimiz 2002 yılında nasıl demokrasinin millet iradesinin savunucusu olarak, hakkında yargı kararı bulunduğu için milletvekili olamayacak Başbakan’ın yolunu nasıl açtıysa, bugün de hakkında hiçbir mahkumiyet kararı olmayan arkadaşlarımızın bizlerle aynı masaya oturmalarını istiyoruz. 

AF TALEBİMİZ YOK
CHP olarak biz milletvekili seçilmiş hiçbir arkadaşımız için ek bir ayrıcalık veya dokunulmazlık istemiyoruz. Yargılanmasınlar da demiyoruz. Af talebimiz de söz konusu değil. Biz mahkum olmamış, seçilme engeli bulunmayan, savcılıklardan, YSK'dan milletvekili olabilir diye belge almış, analarının ak sütü gibi temiz oylarla seçilmiş, mazbatalarını almış bütün arkadaşlarımızın yemin etme hakkının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz.

KONUŞAN HANGİ ERDOĞAN
Bizim bu duruşumuz milli iradeye saygının gereğidir. Önüne geleni üç satırlık mektupa tutuklayan, ancak tahliye için dokuz sayfa yazı yazan yargı anlayışına 'hayır' diyoruz. Hiç kimsenin adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesini istiyoruz. Yakın bir geçmişte demokrasi inancımız nedeniyle, hiçbir AKP yöneticisine veya AKP'liye başka bir aday bulamadınız mı diye sormadan, sayın Erdoğan'a milletvekili ve başbakanlık yolunu açanlar olarak, şimdi başka aday bulamadınız mı diyen Erdoğan'a soruyorum. Konuşan hangi Erdoğan? Milli iradeyi savunan Erdoğan mı? Yoksa milli iradeye karşı çıkan Erdoğan mı?

YEMİN ETMEYECEĞİZ
Demokrasiyi cumhuriyeti insan haklarını savunmayı, korumayı ilke edilmiş CHP'li milletvekilleri olarak, halkın seçtiği milletvekillerinin yemin etmesine izin vermeyenlerin parçası olmayacağız olamayız da. Bu anlayış ilke ve demokrasi inancıyla, yeminleri engellenen milletvekili arkadaşlarımıza, yemin yolu açılmadıkça biz CHP milletvekilleri de yemin etmeyeceğiz.Aysel Alp ve Zeynep Gürcanlı TBMM'den bildiriyor