7 Haziran 2011 Salı

Dilşat Aktaş Kimdir Dilşat Aktaş Kim Dilşat Aktaş Biyografisi


Dilşat Aktaş Kimdir 
  • Ankara Kızılay'da Hopa olaylarını protesto ederken polis saldırısı sonucu ağır şekilde yaralan, kalça kemiği kırılan Halk Evleri MYK üyesidir
  • Hopa'da yaşanan olayları protesto etmek için, Ankara'da polis panzerinin üzerine çıkan kızdır.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, polislerce kalçası kırılan Dilşat Aktaş için söylediği “Panzer üzerine çıkan biri vardı. Kız mıdır, kadın mıdır bilemem…” şeklindeki sözlerine Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun kadın adaylarından sert tepki geldi. Erdoğan’ı “freni patlamış kamyona” benzeten kadın adaylar, Erdoğan için “Ayrımcı ve cinsiyetçi zihniyete sahip, tarihin gelmiş geçmiş en maço Başbakan’ı” ifadesini kullandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Hopa’daki şiddeti Ankara’da protesto eden kitleye yönelik polis müdahalesi sonucu kalça kemiği kırılan Halkevler üyesi Dilşat Aktaş için ilginç sözler sarf etti. Erdoğan, Aktaş’a cinsiyetçi hakaretlerde bulunarak, “Panzerine üzerin çıkan biri vardı. Kız mıdır, kadın mıdır bilemem” dedi. Erdoğan’ın cinsiyetçi söylemlerine, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun Siirt, İstanbul ve Muğla kadın adayları sert tepki gösterdi.