2 Haziran 2011 Perşembe

Bülent Arınç'ın Sınıf Arkadaşı Nazım Kaynak Yargıtay Başkanı Oldu


Bülent Arınç'ın Sınıf Arkadaşı Nazım Kaynak Yargıtay Başkanı Oldu

Yeni seçilmiş 160 üyenin blok oyuyla Yargıtay Başkanı seçildi
Yargıtay yeni başkanını 160'ların blok oyuyla seçti. Başkan Nazım Kaynak, Devlet Bakanı Arınç'ın sınıf arkadaşı çıktı.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığı'na beklendiği gibi 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak seçildi. 41 yıllık hukukçu olan Kaynak, Yargıtay’daki kiracı-ev sahibi ilişkilerinden doğan ihtilaflara bakan dairenin başkanlığını yapıyordu.

Yasal değişikliğin ardından Yargıtay’a atanan 160 yeni üyenin desteklediği Kaynak, eski üyelerden de 37 oy alarak, ilk turda 197 oyla başkan seçildi. İlk demecinde ‘’Atatürk’ün izindeyiz’’ diyen 64 yaşındaki yeni başkan Kaynak, 11 ay görev yapacak ve 5 Mayıs 2012’de emekli olacak.

ARKADAŞLARIN SEVGİSİNDENDİR
 Seçimde yeni üyelerin "blok oy" kullandığının hatırlatılması üzerine Kaynak, "Seçim bittikten sonra bizde yeni bir sayfa açılır, beyaz sayfa açılır. Bütün arkadaşlarla beyaz bir sayfa açılmıştır. Hep beraber yargı hizmetini götüreceğiz" dedi.

Uzun bir aradan sonra ilk kez bir başkanın ilk turda seçildiğinin sorulması üzerine Kaynak, "Arkadaşların sevgisindendir" dedi. 30 senedir Yargıtay’da görev yaptığını belirten Kaynak, Tetkik Hakimliği, üyelik, Daire Başkanlığı yaptığını hatırladı.

Yargıtay Başkanı seçilmeyi bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine Kaynak, "30 senedir görev yaptığım bu yerde arkadaşlarımın bana teveccühü ve sevgilerinden dolayı bunu bekliyordum. Kısa zamanda da sonuçlandı. Yargı hizmetini daha hızlı götürmek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni üyeler ile eski üyeler arasında dosya incelemesi sırasında tartışma yaşandığına yönelik basına yansıyan haberlerin hatırlatılması üzerine Kaynak, yeni üyeler ile eski üyeler şeklinde bir ayrım yapılmadığını kaydetti. Kaynak, "Yeni üyeler de bu kurumun bir üyesi oldu. Hepsi eşit oldu. Biz bu arkadaşlarla birlikte bir bütün halinde yargı hizmetini en ileri seviyeye götüreceğiz" dedi.

ARINÇ: BENİM GÜZEL KARDEŞİM
 Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yargıtay Başkanlığına 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak’ın seçilmesine ilişkin, "Birinci turda, benim güzel kardeşim, sınıf arkadaşım Nazım Kaynak Yargıtay Başkanı oldu. Çok mutlu oldum" dedi.

Doğu ve Güneydoğulu iş adamlarıyla Holiday Inn Otel’deki kahvaltıda bir araya gelen Arınç, konuşmasında, Yargıtay Başkanlığına Kaynak’ın seçildiğinin biraz önce kahvaltıda kendisine haber verildiğini ifade etti.

"Hasan Gerçeker’in görev süresi dün bitti, bugün sabah yapılan birinci turda, benim güzel kardeşim, sınıf arkadaşım Nazım Kaynak, Yargıtay Başkanı oldu.

Çok mutlu oldum" diyen Arınç, şöyle devam etti: "Kahramanmaraşlı, yurtta beraber kaldığımız, her şeyinden emin olduğum pırıl pırıl bir Anadolu delikanlısıdır. Yıllardır Yargıtayda idi zaten.

Haberciler haber almıştır da ’kimdir bu adam’ diye merak ediyordur. Benim sınıf arkadaşım... 6. Hukuk Dairesinde, Hukuk Genel Kurulunda çalışmış... Hepsi birbirinden kıymetli ama birinci turda arkadaşlar... Hasan Gerçeker 60. turda seçilmişti. Ve telefon dinleme kayıtlarına düştü bir ara ’Ne olur bir oy bir oy, bir oy’ diye bir yerler harekete geçiriliyordu. Çok şükür, birinci turda..."milliyet