31 Mayıs 2011 Salı

Zaman Yazarı Mümtazer Türköne Bahçeli Seks Kasetlerini Tertipleyenleri Biliyor


Zaman Yazarı'ndan MHP'yi çok kızdıracak iddia
AK Parti'den aday adayı olan ancak listeye giremeyen Zaman Yazarı Mümtazer Türköne'den Bahçeli'yi çok kızdıracak bir iddia geldi. 
AK Parti Milletvekili Özlem Türköne'nin eşi olan ve bazı dönem dizilerine danışmanlık yapan Mümtazer Türköne bu yazısı ile MHP'yi ayağa kaldıracak. İşte o yazının ilgili bölümü.

'MHP'yi kim tezgâha düşürdü?' Kafaları karıştıran bir soru bu. Tezgâhı tertipleyenler dışında, bu sorunun kesin ve net cevabını bilenlerin başında Devlet Bahçeli geliyor. Üstelik kasetler ortaya çıkmadan çok önce, MHP lideri bu tezgâhı ve düzenleyenleri biliyordu.

'Nerden biliyorsun?' sorusuna cevabım şu. Bahçeli fail aramıyor. Üstelik kimseyi de suçlamıyor.

Peki MHP liderinin bildiği ne? Komplo ve entrikaları deşifre etmek için kullanacağınız en sağlam yöntemlerden biri, hayatın doğal akışına aykırı şeyler arasında sebep-sonuç ilişkisi kurmaktır. Seçime giden bir partinin oylarını artıracak ataklara girişmesi doğal akışa uyar. Aynı partinin bir seçmen kesimini kendisine küstürecek çıkışlar yapması anormaldir. 

MHP Genel Başkanı'nın nisan ayının başında, Gülen Hocaefendi'yi, 'faaliyetlerini askıya almaya' davet eden yazılı açıklaması ile ilan ettiği savaş anormaldi. Bu yazılı açıklamada Hocaefendi, 'devam eden davalara müdahale etmek'le, yani Ergenekon davasında taraf olmakla suçlanıyordu. Daha özel olarak konu, Zirve katliamı soruşturması çerçevesinde gözaltılar ve tutuklamalardı. Bu bildiriyi dikkatle okuyanlar, Genelkurmay sitelerinden veya Ergenekon belgelerinden aşina oldukları bir üslupla karşılaşırlar. Açıklama neden yazılı yapıldı? Böylesine apolitik bir savaşı başlatmak Bahçeli'nin fikri olabilir mi? Şimdi bağlantıyı kurabiliyoruz. Bahçeli, bu yazılı açıklamayı yaparken şantaj baskısı altındaydı. Bu yazılı açıklamayı öneren ve metni kaleme alan kişi, aynı zamanda kaset işini tezgâhlayan ekibin adresini gösteriyor. Bu kişi bir emekli asker ve üstelik MHP adayı.

Ergenekon MHP'yi önce muhasara etti, sonra esir aldı, şimdi de ameliyat ediyor 

Mümtazer Türköne/zaman