14 Mayıs 2011 Cumartesi

Ünal Aysal Galatasaray'ın 34. Başkanı Oldu


 Galatasaray'ın yeni başkanı Ünal Aysal 
Ünal Aysal seçim öncesi şu konuşmayı yaptı: "Geçtiğimiz 30 gün içinde elimizden geldiğince gerek sizle veya basın yoluyla düşüncelerimizi, Galatasaray için yapmak istediklerimizi dile getirmeye çalıştık. Arkadaşlarımla ben, Galatasaray'ın en iyisi olması dileğiyle planladıklarımızın hepsini teker teker bilgilerinize sunduk.
Bugün daha fazla bu konuda sizi yormak istemiyorum. Sadece bugün buraya kadar zahmet edip gelen, Galatasaray'a sahip olan, Galatasaray'ın etiklerine ve istikbaline sahip olmak isteyen üyelere özellikle teşekkür etmek istiyorum. Yeni bir Galatasaray kurmak niyetinde değiliz. Galatasarayımız her türlü etik değerlere ve her türlü techizata sahip. Tek yapmak istediğimiz Galatasaray'ı bu yetenekleriyle, bu özgüveniyle tekrar bir araya getirmek, birliği, beraberliği ve hep beraber sevinmeyi yeniden öğrenebilmektir. Size bu konuda elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimize şu anda sadece bu konuda bir vaatte bulunabilirim. Hayırlı olsun, iyi seçimler diliyorum"

ÜNAL AYSAL'I TANIYALIM 

İstanbul 1941 doğumlu. İşadamı. 1960 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Yüksek öğrenimini de İsviçre Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden de muadelet diplomasını aldı. İngilizce ve Fransızca biliyor.

İkinci Başkanı: Ali Dürüst
Listesi: Semih Haznedaroğlu, Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete  Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas.
Yedek: Ahmet Ocaklı, Abdurrahim Albayrak, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Necati Demirkol.
Sloganı: Dünya çapında başarıda süreklilik
Hoca adayları: Fatih Terim, Lucescu, Jol, Gerets.
Anlaştığı oyuncular: Elmander ve Safari ile görüşmeler sürüyor.
Vaatleri: Sürekli başarı, tüzük değişecek, kadroda yıldız futbolcular yer alacak. Sportif dışı gelirlerin yüzde 50 artması, mevcut borcun en az yüzde 40 oranında azalması.

GÖREV SÜRESİ 3 YIL

Galatasaray'da yenilenen kulüp tüzüğüne göre, Ünal Aysal 3 yıl görev yapacak. Eski tüzüğe göre başkanlar 2 yıllık dönemler için seçilirken, Aysal ise sarı-kırmızılı kulüpte 3 yıllık bir dönem için göreve gelmiş oldu.

ADNAN POLAT DEVRİ SONA ERDİ

Başkanlık koltuğuna 2008 yılı mart ayında yapılan genel kurul sonrası Nazım Durak'ı açık farkla geçerek oturan Adnan Polat, 2010 yılı mart ayındaki seçimlerde ise Adnan Öztürk'ü geçmeyi başardı, ancak 3 yıllık başkanlık dönemine olağanüstü bir genel kurulla veda etmek zorunda kaldı.

Galatasaray'ın 33. başkanı olarak tarihe geçen Adnan Polat, Alp Yalman'ın başkanlığı döneminde 1992-1996 yıllarında 4 yıl başkan yardımcılığı ile futbol komitesi başkanlığı, Özhan Canaydın'ın başkanlığı döneminde de 2006-2008 yılları arasında 2 yıl başkan yardımcılığı görevi üstlenmişti.Kaynak:hurriyet.com.t