21 Mayıs 2011 Cumartesi

Seks Kasetleri Açıklanan MHP'li Cihan Paçacı Osman Çakır Ve Mehmet Ekici İstifa Etti


Seks Kasetleri Açıklanan MHP'li Cihan Paçacı Osman  

Çakır Ve Mehmet Ekici İstifa Etti 
MHP'de istifa depremi sürüyor
MHP'de kaset istifaları sürüyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili adayı Osman Çakır, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ekici ve Ümit Şafak ile MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve MHP Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Taytak görevlerinden istifa etti.Kaset skandalları ile sarsılan MHP'de beş istifa daha yaşandı. Kaseti farklı ülkücülük isimli
internet sitesinde yayınlanan Mehmet Ekici ile henüz kaseti yayınlanmayan Osman Çakır ve MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı partideki görevlerinden istifa etti. Bu istifaları Ümit Şafak ve Mehmet Taytak'ın istifaları takip etti.
Peşpeşe gelen kaset skandalları ile sarsılan MHP'de kaset şoku devam ediyor. Geçen hafta farklı ülkücülük isimli internet sitesi twitter hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yeni kasetler yayınlayacağı tehdidiyle istifa etmesi çağrısında bulunmuştu.
MHP lideri, daha önceki kaset skandallarında adı geçen Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu'nun adaylıktan çekilmelerini isterken, farklı ülkücülük isimli sitenin tehdidine karşılık, istifa etmeyeceği, yeni istifaları kabul etmeyeceği ve bütün sorumluluğu üstüne aldığı yanıtını vererek "kimin elinde ne kaset varsa, ne bilgi varsa bunu internet aracılığıyla kamuoyunu duyursunlar" restini çekmişti.

İlk istifa Osman Çakır'dan
Bahçeli'nin bu restinin ardından ise bugün sabah saatlerinde günün ilk istifasıOsman Çakır'dan geldi. Adı, yayınlanacağı söylenen kasetler arasında geçen Samsun adayı ve genel başkan yardımcısı Osman Çakır, yaptığı yazılı açıklama ile istifasını açıkladı. Çakır açıklamasında "MHP Genel Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinden ve parti üyeliğinden, Samsun Milletvekilliği adaylığından istifa ettim" dedi. Çakır isminin kaset skandalında geçmesi üzerine bunun "iftira" olduğunu belirtmiş ve "MHP'ye zarar vermek için bunlar gündeme getiriliyor" demişti.

Ekici: "Savaşım şimdi başlıyor"
Farklı ülkücülük isimli internet sitesi ise bugün ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin kasetini yayınladı. Kasette Ekici'nin öğretmen olduğu iddia edilen bir bayanla çekilmiş seks görüntüleri yer alıyor. Ekici hakkındaki iddialar ilk ortaya atıldığında, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Alnım açık, yüzüm ak. Bu bana yapılmış bir komplodur. İstifa etmeyi düşünmüyorum" demişti. Ekici kasetinin yayınlanmasının ardından "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinden ve parti üyeliğinden, Yozgat Milletvekili adaylığından istifa ediyorum" açıklaması ile istifasını duyurdu. Ekici'nin istifa duyurusunda "Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başlıyor" cümlesi de dikkat çekti.

Genel Sekreter Cihan Paçacı'nın istifası
MHP'de kaset skandalları nedeniyle günün üçüncü istifası Genel Sekreter Cihan Paçacı'dan geldi. Paçacı da istifasını yazılı olarak duyurdu.
Paçacı istifa açıklamasında, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği, Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinden ve parti üyeliğinden Ankara Milletvekili adaylığından istifa ediyorum" dedi.
Paçacı'nın adı farklı ülkücülük isimli internet sitesinin yayınlayacağını duyurduğu kasetler arasında geçiyordu.

Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak'ın istifası
Osman Çakır, Mehmet Ekici ve Cihan Paçacı'nın ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak da görevinden istifa etti. Şafak, genel başkan yardımcılığı, parti üyeliği ve İstanbul milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

MHP Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Taytak da istifa etti
Son istifa haberi ise MHP Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Taytak'dan geldi.  MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak da genel sekreter yardımcılığı, parti üyeliği ve İstanbul milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.
Taytak ile beraber istifa edenlerin sayısı 9'a ulaştı.

Bölükbaşı istifa edecek mi?
MHP'de kaset skandalları nedeniyle istifa edenlerin sayısı 9 olurken, adı farklı ülkücülük isimli sitenin yayınlayacağını duyurduğu kasetlerde geçen Ahmet Deniz Bölükbaşı'nın istifa edip etmeyeceği netlik kazanmadı.cumhuriyet