13 Mayıs 2011 Cuma

ÖSYM Başkanının İstifasına Gerek Yokmuş


Özcan: ÖSYM Başkanı'nın istifasını istemenin anlamı yok 
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in istifasını istemek için bir gerekçe olmadığını söyledi.
Başkent Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Özcan, öğrencilerin hakkının yenmesinin söz konusu olmadığını belirterek, “Demir’in istifasına gerek olmadığını düşünüyoruz” dedi.

“Böyle bir sınavda Ali Bey'in istifa edebilmesi için öğrencilerin hakkaniyetine zarar veren bir icraatı olması lazım. Bugüne kadarki tecrübelerimizden ve yargının incelemesi sonucunda böyle bir husus ortaya çıkmadı. Hiçbir öğrencinin hakkı yenmedi. Kimse kimsenin önüne geçmedi veya arkasında kalmadı" diyen Özcan, hak yenilmedikçe Demir'in istifasını istemenin bir anlamı olmadığını söyledi.

Yaşanan tartışmalar sonrasında kimsenin puanının yeniden hesaplanmadığının altını çizen Özcan, sadece 2050 kişiye yeniden sınav yapıldığını, bu kişilerin 1700 kadarının da zaten cezaevlerinde sınava girenler olduğunu belirtti.

KİTAPÇIKLARA YENİ UYGULAMA GELİYOR
Özcan bir sonraki sınavda kitapçıklar üzerinde adayların kimliklerini belirtecek bir işaret olmayacağını da sözlerine ekledi.
YÖK Başkanı, “Adaya özgü soru kitapçığı ve cevap kağıdı uygulamasını bir dahaki sefere başka bir şekilde yapmayı  düşünüyoruz. Adayla ilişkilendirmeden herkese ait bir soru kağıdı olacak, ama soru kağıdı sınıfta gelince dağıtılacağı için adayla ilişkisi ancak sınıfta kurulacak” dedi. hurriyet.com.tr