21 Mayıs 2011 Cumartesi

MHP Seks Kasetleri Mehmet Ekici Deniz Bölükbaşı Osman Çakır Ümit Şafak Cihan Paçacı Mehmet Taytak İstifa Etti



MHP Seks Kasetleri Mehmet Ekici Deniz Bölükbaşı Osman Çakır Ümit Şafak Cihan Paçacı Mehmet Taytak İstifa Etti
MHP'de 3. kaset dalgası: 6 istifa
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak, Genel Sekreter Cihan Paçacı ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak, partideki görevlerinden ve milletvekili adaylıklarından istifa etti.
Bir internet sitesindeki kaset iddiaları üzerine; MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak, Genel Sekreter Cihan Paçacı ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak, partideki görevlerinden ve milletvekili adaylıklarından istifa ettiklerini açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Mehmet Ekici, yazılı açıklamasında, ''Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başladı'' ifadelerini kullandı.

Partideki görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa eden Ekici Yozgat milletvekili adaylığından, Paçacı Ankara milletvekili adaylığından, Çakır Samsun milletvekili adaylığından, Şafak ve Taytak ise İstanbul milletvekili adaylıklarından da istifa etti.

MEHMET EKİCİ:

MHP Genel Başkan yardımcılarından Mehmet Ekici'ye ait olduğu iddia edilen görüntülerin yayınlanmasının ardından Ekici istifa ettiğini açıkladı. "Milletimden özür diliyorum, savaşım yeni başlıyor" diyen Ekici, genel başkan yardımcılığı, parti üyeliği ve Yozgat milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

DENİZ BÖLÜKBAŞI:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, partideki görevlerinden ve Ankara milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

OSMAN ÇAKIR:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Samsun milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Samsun milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı. Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, ''Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti üyeliğinden, Samsun Milletvekili Adaylığından istifa ettim'' ifadelerini kullandı. Osman Çakır, "Bu şartlarda siyaset yapmak istemediğim için istifa ettim. Başka birşey konuşmak istemiyorum." dedi.

CİHAN PAÇACI:

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, genel sekreterlik, parti üyeliği ve Ankara milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Ankara milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı. Paçacı, yaptığı yazılı açıklamada, ''Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti üyeliğinden, Ankara Milletvekili adaylığından istifa ediyorum'' ifadelerini kullandı.

ÜMİT ŞAFAK:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak, genel başkan yardımcılığı, parti üyeliği ve İstanbul milletvekili adaylığından istifa etti.

MEHMET TAYTAK:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak, genel başkan yardımcılığı, parti üyeliği ve İstanbul milletvekili adaylığından, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak da genel sekreter yardımcılığı, parti üyeliği ve İstanbul milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

KASET SKANDALI NEDENİYLE 9. İSTİFA

MHP yöneticilerinin uygunsuz görüntülerinin internette yayınlanmasıyla birlikte partide yaşanan 'kaset skandallarında' şu ana kadar istifa edenlerin sayısı 9'a yükseldi. Şu ana kadar istifa eden 9 yönetici arasında 6 genel başkan yardımcısı, 1 genel sekreter, bir başkanlık divanı üyesi ve 1 il başkanı bulunuyor. Kaset skandallarıyla sarsılan MHP'de bugün 5 yönetici daha partisindeki tüm görevlerden istifa ederek milletvekili adaylığından çekildi.

Farklı ülkücülük adlı internet sitesinde ilk olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin görüntüleri yayınlandı. Bu görüntülerin üzerine hakkında kaseti bulunduğu belirtilen MHP'nin diğer bir genel başkan yardımcısı Osman Çakır istifa etti. Çakır'ın hemen ardından Ekici de istifa ettiğini açıkladı. İki yöneticinin ardından kaseti bulunduğu belirtilen MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak ve MHP Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Taytak da peş peşe istifa etti. Ekici, Çakır, Paçacı, Şafak ve Taytak da kaset skandalları nedeniyle partisindeki görevlerinden istifa ederek milletvekili adaylıklarından da çekildiklerini bildirdi.

Geçtiğimiz hafta söz konusu internet sitesinde, MHP'nin 6 yöneticisiyle ilgili görüntülerin yayınlanacağı iddia edilmiş ve bu kişilerle birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de istifası istenerek yola Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın geçici genel başkanlığında devam edilmesi talebi ortaya konulmuştu. Farklı Ülkücülük adlı internet sitesi söz konusu istifalar gelmeyince bugün uygunsuz görüntüleri içeren kasetleri internet üzerinden yayınlamaya başlamıştı.

MHP'de daha önce görüntüleri yayınlanan MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez ile İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, uygunsuz görüntülerinin yayınlanmasının ardından Bahçeli'nin talebi doğrultusunda partiden istifa ederek milletvekili adaylıklarından çekilmişlerdi.

Bu arada hakkında kaset iddiası bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı ise şu ana kadar istifa edip etmeyeceğine ilişkin bir açıklama yapmadı.

BAHÇELİ ÖNCE REST ÇEKTİ, SONRA "GEREĞİ YAPILIR" DEDİ

Kasetleri yayınlayan internet sitesinin Bahçeli'nin 6 kurmayıyla ilgili "İstifa edin yoksa görüntüleri yayınlarız" demesinin ardından MHP Lideri Devlet bahçeli kaset iddialarıyla ilgili ismi geçen arkadaşlarının istifasını istemeyeceğini açıkladı. Genel başkan olarak bütün sorumluluğu üstüne aldığını belirten Bahçelikimin elinde ne görüntü varsa yayınlamasını istedi. Bahçeli, "MHP'nin lideri olarak yoluma devam edeceğim. Kaset konusunda isimleri aktarılan ve şu saate kadar da başta TRT olmak üzere diğer medya kanallarında isimleri geçen arkadaşlarımızın istifasını istemeyeceğim. Vekil ve parti üyesi sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecekler. Başkanlık divanı olarak görevlerini yerine getirecekler. Bütün sorumluluğu, vebali Milliyetçi Hareket'in lideri olarak üzerime alıyorum." dedi.

CANLI YAYINDA FARKLI MESAJ

Çarşamba günü görüntüsü olduğu söylenen genel başkan yardımcılarının istifasını istemeyeceğini belirten Devlet bahçeli dün akşam CNNTÜRK televizyonunda canlı yayında yaptığı açıklamada "çifte standart olmaz" mesajı verdi. Canlı yayında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli ''Görüntüleri yayımlanmayan isimlerle ilgili daha sonra görüntüler ortaya çıkarsa nasıl bir tutum izleyecekleri'' sorusu üzerine şöyle konuştu:''Gereği ne olursa yapılır. Kamuoyuna mal olur, MHP'yi ve toplumu önemli bir sıkıntıya koyacak bir ortam olursa gereği ne ise yapılır. 4 arkadaşımızı bir kenara bırakıp bundan sonra olanları göz ardı edecek durumda değiliz. 'Filan güne kadar bunları yapmazsanız yayınlarız' diyenlere ben diyorum ki hodri meydan. Sadece elinizdekiler değil, ne kadar varsa'' diye konuştu. CİHAN, AA