25 Mayıs 2011 Çarşamba

Hürremin Sırrını Mahidevran Öğreniyor Mu Hüremin Sırrı Ortaya Çıkıyor Mu


Hürremin Sırrını Mahidevran Öğreniyor Mu  
Hürrem’in sırrı ortaya çıkıyor... Muhteşem Yüzyıl’da Yeniçeri İsyanı devam ediyor! Yeniçeriler İbrahim Paşa’nın sarayının kapısını ateşe vermiş, yaşanan büyük panikte merdivenlerden aşağı yuvarlanan Hatice bilincini kaybetmiştir! Hürrem baygın halde yatan Hatice’nin yanına koşar. Leo Hürrem’in peşinden gider.

Hatice’yi güvenli bir yere götürmek için kucağına alan Leo sırtından vurulur! Yarası ciddidir. Halen baygın olan Hatice’nin ise kanaması vardır. Mahidevran Mustafa’nın güvenliği için endişelidir. Valide ise Hatice’yi merak etmektedir. İsyan haberiyle, hızla sarayına doğru yola çıkan Süleyman, İstanbul yakınlarına varmıştır. Süleyman derhal Yeniçeriler’e, isyanı durdurmaları haberinin gönderilmesini ister. İsyanı yöneten Yeniçeri ağası Mustafa Ağa isyanı sonlandırır.. Sarayın kapılarının açılacağını, isteklerinin dinleneceğini öğrenen Yeniçeriler zafer havasındadır. 

İstanbul’da tüm bunlar yaşanırken, halen Kahire’de bulunan İbrahim’e Süleyman’ın isyandan önce gönderdiği mektup yeni ulaşmıştır. Süleyman, İbrahim’i İstanbul’daki vazifelerinin başına çağırmaktadır. İsyan son bulmuş, Yeniçeriler sarayın önünü terk etmiştir. Bu arada Nigar Kalfa Hürrem ve Leo’nun aşkını öğrenir.. Bakalım bu aşkı herkese anlatacak mı?