31 Mayıs 2011 Salı

CHP Diyarbakır Mitingini 31 Mayıs 2011 İstasyon Meydanında Yaptı


CHP Diyarbakır  Mitingini 31 Mayıs 2011 İstasyon Meydanında Yaptı 

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da
CHP Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır mitingi başladı. Kılıçdaroğlu'nu Diyarbakır'da çoşkulu bir kalabalık karşıladı. Kılıçdaroğlu konuşma yapacağı platforma boynunda puşi ile geldi. Kılıçdaroğlu, konuşmasına Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek başladı.

-Recep Bey buraya geldi yeni ve daha büyük modern bir hapishane sözü verdi. Kemal kardeşiniz size hapishane değil fabrika sözü veriyor. Geçmişimizle gerekirse yüzleşeceğiz. Acılarımızı paylaşacağız. O hapishaneyi müze yapacağız ve halka armağan edeceğiz. Her gelen geçmişte yaşanan dramları görsün öğrensin diye.

-OHAL Diyarbakır'da kalktı ama artık her yerde var doğuda da var batıda da var.

-110 tane faili meçhul var hala aydınlatılamamış.

-Sadece düşüncelerini açıkladığı için 2010'un ilk altı ayında 596 kişi yargılanıyor.

-2009'da 177 çocuk taş attı diye yargılandı, 772 yıl hapse mahkum edildi. Bunlar nerede oluyor. Eski devlet güvenlik mahkemeleri, yeni özel yetkili mahkemeler. Bu mahkemeler olduğu sürece Türkiye'ye demokrasi gelmez, yargı bağımsız olmaz. Demokrasi gelecekse her alanda gelmeli, düşünce ve inançtan ötürü insanlar horgörülmemeli.

-Beğeniriz beğenmeyiz, yüzde 10 barajı getirdiler. Yüzde 10 barajını indirelim dedik. Kanun teklifi de verdik. Gelmediler... Çünkü bunlar demokrat değil. Bunlar milli iradeye inanmıyorlar. Biz demokratız, biz özgürlükçüyüz, biz halktan yanayız ey Recep Tayyip Erdoğan, gel kaldırılım yüzde 10 barajını...

-Sen darbelere karşısın değil mi dedik, 'evet' dedi... Biz de karşıyız... O zaman gel 35. maddeyi değiştirelim dedik. Populizm yapıyorsunuz dediler. Kanun teklifi de verdik ama AKP yine gelmedi. Gelemez! Özgürlükçü değil, demokrat, değil, kadın erkek eşitliğinden, işten aştan yana değil.

-Darbecilerin yargılanmaları için kanun teklifi verdik ama AK yine gelmedi. Halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarını içeride tutuyorlar. İçeridekiler neden tutuklu olduğunu bile bilmiyorlar.

-Bize diyorlarlardı ki, siz Hakkari'ye Diyarbakır'a gidemezsiniz... Yani Sivas'ın ötesine gidemezsiniz...İşte geldik arkadaşlar..Ama bir şey de haklılar, biz yeteri kadar Diyarbakır'a gelmedik, sizlerle konuşmadık, derdinizi dinledik. Ankara'da oturduk bize oy verin dedik. Şimdi bunu değiştiriyoruz. Yeni bir CHP var karşınızda.Size geliyoruz, ayağınıza geliyoruz, daha çok geleceğim... Daha çok çayınızı içeceğim.

-Türkiye bir bütündür. Kimsenin ülkeyi bölmek istediği yok. Özerklik dedik memleket parçalanacak dediler. Türkiye bir bütündür kimse bölmek istemiyor. Niye nitinginizde bayrak yok ded, iler. Bayram hepimizin opnuru şerefidir. Bayrak üzerinden siyaset yapılmaz. Onun üzerinden politika yapmak bölücülüktür. En büyük bölücü de Recp Tayyip Erdoğan'dır. Diyarbakır neyse İzmir'de odur.

- Bölücü olan belli. Kimliği de belli. Adı da Recep Tayyip Erdoğan'dır diyoruz.

- Yeter artık bu kanı durdurun. Barışı-huzuru durdurun. Bedeli ne olursa olsun barışı getireceğim. Türkiye'yi bir cennete çevireceğim.

"ÖSYM Başkanı'nı o koltuktan indireceğim"

ÖSYM'deki durumu biliyorsunuz. Onun başında oturan adamın adı Ali soyadı Demir. Ardamarı çatlamış bir adamdan hayır gelmez. Bütün bunların üzerine hala koltukta oturuyorsa bana yetki verin onu o koltuktam indirmesini bileceğim.

Atanamayan öğretmenler

- 5 yıldır atanamayan öğretmenler var, sözleşmeli öğüretmenler var. Hepsinin sorunlarını da çözümlerini de biliyorum. Sorun halkın iktidarında çözülecek. Başbakan son günlerde benimle ilgili pek çok şey söylüyor. Buradan yine sesleniyorum: Adam gibi adamsan çıkarsın karşıma. Recep bey karşıma çıkabilir mi?

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun mitingi sırasında sık sık "Başbakan Kemal" sesleri yükseldi.cumhuriyet