7 Mayıs 2011 Cumartesi

Bursaspor Beşiktaş Maçı İptal Edildi Bursa Taraftarı Valiliğe Yürüdü


Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması iptal edildi
Spor Toto Süper Lig’de bu akşam saat 20.00’de başlaması gereken Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması, çıkan olaylar nedeniyle iptal edildi

         TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa Atatürk Stadı çevresinde çıkan olaylar üzerine valilik, emniyet birimleri, maçın gözlemcileri, hakemleri ve diğer sorumlularla yaptıkları görüşmelerden sonra TFF Yönetim Kurulu olarak, "güvenli bir şekilde oynanamayacağı" gerekçesiyle Bursaspor-Beşiktaş maçının iptaline karar verdiklerini bildirdi.
         Arıboğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
         "Çünkü, Beşiktaş maçın oynanacağı stada dahi giremedi. Daha önce taahhüt edilmesine rağmen, Beşiktaş taraftarları maça gelemedi. Büyük olaylar çıktı. Bu yüzden TFF Yönetim Kurulu olarak güvenli bir şekilde oynanamayacağı gerekçesiyle maçı iptal ettik. Bu maçla ilgili son kararı TFF Yönetim Kurulu verecektir."
       
ERTELEME DEĞİL, İPTAL
         Futbol Federasyonunun Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, LigTV’ye yaptığı açıklamada, maçın iptaline ilişkin kararın Bursa Valiliği, emniyet müdürlüğü, maç temsilcisi ve hakemlerle yapılan bilgi akışı sonrası alındığını söyledi.
         "Bütün bu gördüklerimizden sonra müsabaka talimatı uyarınca maç güvenliğiyle ilgili olaylar ve seyirci olayları nedeniyle müsabaka talimatının verdiği yetkiyle bu maçın oynanmamasına karar verdik" diyen Egemenoğlu, şunları kaydetti:
         "Bu karar tehir, erteleme değildir. Bu karar maçın oynanmaması yönündeki bir karardır. Müsabaka talimatı gereğince Yönetim kurulumuz maçın akıbetiyle ilgili ivedi olarak toplanarak bir karar verecektir. Yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda da hem açıklama, hem de gerekenler yapılacaktır. Kararı alan merci maçın hakemi değil, futbol federasyonu yönetim kuruludur. Bu karar erteleme değildir. Maçın oynanmaması yönünde verilmiş bir tedbir kararıdır."

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ ASBAŞKANI VE FUTBOL KOMİTESİ BAŞKANI ADALI: BIRAKIN BURSA’YA, TÜRKİYE’YE YAKIŞMAYAN MANZARALAR
Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı, "Bırakın Bursa’ya, Türkiye’ye yakışmayan manzaralar" dedi.
         Adalı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun iptal kararının ardından Beşiktaş kafilesinin, konakladığı Holiday Inn Otel’den ayrılması sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, olayları tasvip etmediklerini belirtti.
         Adalı, "Uzücü bir durum, Türkiye futboluna yakışmıyor. Bırakın Bursa’ya, Türkiye’ye yakışmayan manzaralar" diye konuştu.
         Daha sonra Beşiktaş kafilesi, otel önünden geniş güvenlik önlemleri altında ayrıldı. Kafileyi Bursaspor Genel Müdürü Osman Nuri Biçer ile yöneticiler Recep Bölükbaşı, İlhan Uslu ve Selçuk Eren uğurladı.
         Yöneticiler de Beşiktaşlılara olaylar nedeniyle üzüntülü olduklarını belirttiler.
         Kafileye, çevik kuvvet minibüsü ile 3 polis otosu eşlik etti.


Bursaspor taraftarları Bursa Valiliği'ne yürüdü
Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi Bursa'da olay çıkaran ve karşılaşmanın iptal edilmesine neden olan Yeşil-beyazlı taraftarlar, Bursa Valiliği'ne yürüdü

Stadyum Kavşağı'nda polis tarafından dağıtılan grup, ara sokaklara kaçtıktan sonra Altıparmak Caddesi üzerinde toplanarak Bursa Valiliği'nin bulunduğu Heykel'e doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada çöp kutularını söken ve konteynırları deviren taraftarlar, 8 polis aracını kullanılamaz hale getirdi. Heykel'deki tarihi bina önünde toplanan grup, "Vali istifa" sloganları attı. Bazı taraftarlar da valilik binasına taş attı. Yolu trafiğe kapatan taraftarlar, çevik kuvvet polisleri tarafından engellendi.

Anons yapan polis, taraftarların dağılmalarını istedi. İkna edilen taraftarlar, daha sonra valilik önünden ayrıldı. Bu arada çıkan olaylarla ilgili Bursa Valisi Şahabettin Harput, MOBESE merkezinde basın toplantısı düzenliyor.milliyet.com.tr