26 Ocak 2011 Çarşamba

Sezgin Tanrıkulu AKP Darbenin Ürünüdür Hakikat Komisyonu Kurulmasını İstemiyor

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin TanrıkuluGenel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: “Bir darbe ürünü olan AKP’nin telaşı artacak ve bu ülkenin karanlıkları aydınlatılacaktır” 

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu: “Demokrat geçinen AKP’nin ezberi bozulmuştur. Bir darbe ürünü olan AKP’nin telaşı artacak ve bu ülkenin karanlıkları aydınlatılacaktır. 8 yıldır çözemediğin sorunları 88 yıla yaymak çözümsüzlüğü dayatmaktır.”

İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Hakikat Komisyonlarının kurulmasına dönük ortaya koydukları projenin AKP yöneticilerinde ve AKP basınında büyük bir korku ve endişe yarattığını fark ettiklerini ve bu durumun daha da ileri bir boyuta taşınacağını söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu sözlerine şöyle devam etti:
“8 yıldır demokrasi havarisi kesilen, her şeyi konuşalım, tartışalım diyen AKP’liler ve onun organik bileşeni olan aydınlar, CHP’nin ortaya koyduğu somut proje karşısında eksenlerini kaybetmişlerdir. Demokrat olduğunu iddia eden AKP’nin bizim ortaya koyduğumuz proje konusunda birden aşırı milliyetçi bir tavır içine girmesi onun politik pozisyonunun ne kadar oynak olduğunu gösterir. Şimdi Hakikat Komisyonu projesini sulandırmak ve yol almamızı engellemek için kendilerince öneriler geliştiriyorlar. “Komisyon 1923 yılından başlayarak araştırmalarını yapsın” gibi mantıki açıdan sakat ve teknik açıdan imkansız bir teklif ancak sahte demokrat bir zihniyetin ürünü olabilir. 8 yıldır tek faili meçhul cinayeti aydınlatmamış bir partinin kalkıp 88 yılın tümünü araştıralım sözü boş ve değersiz bir beyandır. Sonuç olarak AKP’nin demokratlık sınavı bir kez daha başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Ancak bizi demokrasi ve özgürlük mücadelemizi sürdürecek ve ülkenin karanlıklarını aydınlatacağız.