27 Kasım 2010 Cumartesi

Belediye İş Sendikasında Akraba Kadrolaşması


Belediye-İş'te Haksız Yandaş Kadrolaşması!
Belediye-İş'te muhalif aday, genel başkanın sendikayı 'aile çiftliği'ne çevirdiğini iddia etti. Genel Başkan ise 'Ne yani suç mu?' dedi. 

Türk-İş’e bağlı 55 bin üyeli Belediye-İş Sendikası’nda bugün başlayacak erken genel kurul öncesi tansiyon fırladı. Muhalif aday Nihat Altaş, Genel Başkan Nihat Yurdakul’un sendikayı aile çiftliğine çevirdiğini iddia etti.
Yurdakul ile sendikanın İstanbul’daki 5 No’lu şube başkanı olan Altaş’ın çekişmesi sırasında ortaya çıkan belgelere göre Hasan Yurdakul, oğlunu sendika iktisadi işletmesi olan Kuşadası’ndaki Grand Belish Oteli’nin genel koordinatörü yaptı. Gelini de aynı otelde jetski sorumlusu. Yurdakul iddiaya göre 14’ü yakın akrabası, kalanı yakınları 30 kadar kişiye sendikada görevler verdi.

Genel Başkan Yurdakul’un iddialara yanıtı ise “Ne yani suç mu?” oldu. Radikal’in sorularını yanıtlayan Yurdakul, “Yakınlarım da akrabalarım da var. Bu insanlar sendikada ter dökmüyor ise hesabını vermeye hazırım. Bunlar hizmet veren onuruyla çalışan insanlar” dedi. 

Gelini jetski sorumlusu 
Yurdakul muhalefeti de suçlayarak “Bunlar bir örgütün yetkili organlarında tartışılması gereken konular. Ortaya sermek demokratik hak değil” diye konuştu. 1999’dan beri genel başkan Yurdakul’un yakınları ve işe alınış tarihleri şöyle sıralandı: 

Murat Yurdakul, Grand Belish Oteli Genel Koordinatörü (2009), OĞLU, 

Şenay Yurdakul, otelin jetski ve dış mekânlar sorumlusu, GELİNİ,

Çağlayan Yurdakul, sekreteri (2010), KAYINBİRADERİNİN KIZI, 

Metehan Yurdakul, Ordu Şubesi personeli (2001), YAKIN AKRABASI,

Erhan Yurdakul, hukuk büro avukat (2001), KAYINBİRADERİNİN OĞLU, 

Mutlu Yurdakul, Ankara Şube personeli (2009), AKRABASI,

Barış Bayram, yakın koruması (2009), DAYISININ TORUNU, 

Serap Bayram, örgütlenme sorumlusu (2006), DAYISININ TORUNU, 

Berna Bayram, İstanbul şube görevlisi (2010), DAYISININ TORUNU, 

Volkan Bayram, Toplu iş sözleşmesi sorumlusu (2003), DAYI TORUNU, 

Deniz Poyraz, genel merkez teknik sorumlu (2003), ABLASININ TORUNU, 

Özgür Poyraz, otel muhasebe elemanı (2010); KIZKARDEŞİNİN OĞLU,

Mehmet Emin Alaybeyoğlu, otel ulaştırması (2010), AKRABASI, 

Uğur Selçuk Kutupoğlu, sendikanın uluslararası ilişkiler sorumlusu (2008), KAYNININ OĞLU. 

Otelin genel müdürlüğüne arkadaşı Gökhan Angın’ı getirdiği belirtilen Yurdakul’un muhasebe müdürlüğü, genel sekreter yardımcılığı ve şubelerde 16 pozisyona arkadaşlarını, arkadaşlarının çocuklarını, gelinlerini veya damatlarını getirdi.

BELEDİYE-İŞ EYLÜL'DEN BERİ KAYNIYORDU 
Belediye-İş’te erken seçime yol açan süreç 17-19 Eylül’de yapılan İşçi Kurultayı’nda başladı. 47 şube başkanından 8’i bu kurultayda Yurdakul’a koşulsuz destek içeren belgeyi imzalamadı. İddiaya göre Yurdakul bu çıkış üzerine şube başkanlarının araçlarını aldı. 7 şubenin akaryakıt tanıtma kartlarını, ödenekleri kesti. Muhalefet İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Nihat Altaş’ın etrafında örgütlendi. Yurdakul ise şok bir ‘erken seçim’ kararı aldı. Yine iddialara göre Yurdakul, muhalefeti ‘gerici, faşist ve AKP’li’ olmakla da suçladı.

‘Görevlerine layıklar’ 
Yurdakul ise iddiaları reddetti. Sendikada akraba ve yakınlarının bulunmasını ‘liyakat’e bağlayan Yurdakul araçları, ‘şube başkanlarının araçlarla izinsiz seçim gezisine çıktıklarını’, araçların sendika garajına çekilmediğini, şube personelinin hizmetinde olduğunu söyledi. Muhalefeti gerici, faşist ve AKP’li olmakla suçladığı yolundaki iddialarını da reddeden Yurdakul, “Böyle bir şey söylemedim. Ama tahminle söyleyebilirim arkadaşları dışarıdan destekleyen bazı güçler var. Yolsuzluk yaptığımı ispat etsinler alınlarından öpeyim” diye meydan okudu.
Kaynak: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1030425&Date=28.11.2010&CategoryID=77