8 Nisan 2017 Cumartesi

Darbecilerin Katlettiği Yüzbaşı Özkan Hekin Şehit İlan Edilsin

Darbecilerin Katlettiği Yüzbaşı Özkan Hekin Şehit İlan Edilsin

Yüzbaşı Özkan Hekin, 15 Temmuz darbe gecesi darbecilerle birlikte hareket etmediği için Ankara Akıncı Üssü’nde bir FETÖ Terör Örgütü üyesi tarafından sırtından vurularak öldürülmüştü.

Ancak, Özkan Hekin; 5 Ağustos 2016 tarihinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın teklifi, Genelkurmay Başkanı’nın İnhası ve Milli Savunma Bakanı’nın onayı ile hakkında hiçbir araştırma yapılmadan kamu görevinden çıkartılmış, tüm hakları alınmış ve hain ilan edilmişti.

Yapılan itirazlar sonucunda, Kazan Cumhuriyet Savcılığı olayı incelmiş, 11 Ağustos 2016 tarihlinde Genel Kurmay Başkanlığı’na gönderdiği yazıda, Özkan Hekin'in FETÖ Terör Örgütü üyesi Halil Burak Balcı tarafından arkadan vurularak şehit edildiğinin tespit edildiğini bildirmişti.

Kazan Cumhuriyet Savcılığı’nın Genel Kurmay Başkanlığı'na gönderdiği yazı:
“15.07.2016 günü FETÖ/PYD Terör Örgütü tarafında Anayasal Düzeni Yıkmaya Yönelik darbe teşebbüsü kapsamında İnsani Yardım Tugayı’ndan çağrılarak nizamiyeye gelen Yüzbaşı Özkan HEKİN’in Akıncı 4. Ana Jet Üssü Yenikent 2 nolu nizamiyesinde 16.07.2016 günü sabah saatlerinde Konya 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda görevli Halil Burak Balcı tarafından vurularak öldürüldüğü anlaşılmıştır."
Son olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı Akıncı Hava Üssü iddianamesinde darbeciler tarafından şehit edilen Özkan Hekin’in adı da “maktul” olarak kaydedildi. İddianamede, halka karşı kullanılmak üzere, roket ve ağır makineli silah talep eden darbecilere karşı çıkan Özkan Hekin’in, nöbet tuttuğu nizamiyeyi terk etmek istemesi üzerine, Albay Ali Eraslan ve Yarbay Mustafa Zelbey’ın “Durdurun, durmazsa indirin” talimatı doğrultusunda FETÖ’cü Halil Burak Balcı tarafından arkadan vurularak öldürüldüğü bilgisine yer verildi.

Şehit Yüzbaşı Özkan Hekin’in yaşadığı acı son, 15 Temmuz darbe girişiminin dramatik olaylarından biri olarak tarihteki yerini alacak. Ancak biz bugünü de görmenizi istiyoruz. Yaşatılan hukuksuzluğu, ailesinin dramını, iki kız çocuğunun sesini duymanızı istiyoruz.
Adil Öksüz, elini kolunu sallayarak kaçarken, o gece darbeciler tarafından şehit edilen Özkan Hekin’in deliller ortada dururken hala şehit ilan edilmemesinin nedenlerini, Genel Kurmay Başkanlığı’ndan ve AKP hükümetinden soruyoruz.

Yüzbaşı Özkan Hekin’ın şehit ilan edilerek ailesinin ve iki kız çocuğunun acılarının bir nebze de olsa hafifletilmesini istiyoruz.

Yargısız infazlara #Hayır

8 Nisan 2017
Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi