15 Mayıs 2016 Pazar

Yüz nasıl zayıflar

Yüz nasıl zayıflar
Şişman olan kişiler kilo vererek yüzlerini zayıflatabilir. Ancak ideal kiloya sahip olan kişilerin yüzleri de kilolarına oranla daha tombik olabiliyor. Bu durumda yüz jimnastiği  yaparak daha zayıf ve ince bir yüze sahip olabilirsiniz. 

  • Yanaklarınızı çalıştırın. Derin derin nefes alıp yanaklarınızı şişirin. Tutabildiğiniz kadar bu şekilde bekleyin. Daha sonra nefesinizi yavaş yavaş verin. 15x3 set halinde her gün yapın.
  • Bir dakika gülümseyerek yanaklarınızı iyice gerin. Bir dakika dinlenip tekrar ağız dolusu gülümseyin. Bu hareketi 15x3 set halinde her gün yapın. Yapabiliyorsanız daha da fazla yapabilirsiniz. 
  • Yanaklarınızı havayla doldurup yanaklarınızı sırayla bu havayla doldurun Bu hareketi bir dakika yapıp, bir dakika dinlenin. Gün içinde aklınıza geldikçe uygun vakitlerinizde yapabilirsiniz. 
  • Fazla tuz tüketimi vücutta ve özellikle de yüzde su birikmesine neden olur. Fazla tuz tüketmeyin, Bütün besinlerde tuz olduğu için tuzluğu masadan kaldırabilirsiniz :)
  • Alkol tüketen kişilerde de yüzde şişkinlik ve kilo alımı olur. Bunu nedeni, alkol alımı vücuttan fazla su atılmasına neden olur. Beynimiz buna karşılık vücudu korumak için vücutta su tutmaya başlar. 
  • Yeterli su içmeyen kişilerde de yüzde su birikmesi olur. Bunun nedeni, beynin vücudu susuz bırakmamak için suyu vücutta tutmasından kaynaklanır. Özellikle göz önlerinde torbalanma ve yanaklarda doğal olmayan şişkinlik olur. Vücut yeterli su aldığında beyin vücutta su tutmayı bırakır. Çünkü beynimiz vücudun susuz kalma riskinin ortadan kalktığını bilir.
  • Şişman olan ve olmayan herkes için son bir öneri. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin devamlı olduğunu unutmamalıyız. 
Bu egzersizleri her gün yapıp tavsiyelere uyarsanız yüzünüzün zayıfladığını göreceksiniz. Tabi ki yüzdeki zayıflama bir günde gerçekleşmez. En az bir ay boyunca her gün bu uygulamaları yapmalısınız. Yüzünüz istediğiniz şekilde zayıfladıktan sonra da yüz güzelliğiniz için set sayılarını biraz azaltarak yapmaya devam etmelisiniz.