Ispanaklı börek tarifi
Malzemeler:
- Bir kilogram ıspanak
- İki tane kuru soğan
- 100 gram tulum peyniri
- Bir su bardağı ceviz
- Beş tane yufka
- Bir tane yumurta
- Bir fincan sıvı yağ
- Bir tane yumurtanın sarısı
Ispanaklı börek yapılışı
Soğanları incecik doğrayın.
Tavaya biraz yağ koyup biraz kavurun.
Ayıklanıp yıkanmış ıspanakları ilave edin.
Ispanaklar piştikten sonra soğumaya bırakın.
Ispanaklar soğuduktan sonra ceviz ve tulum peynirini ekleyin.
Yufkayı yağladıktan sonra tepsiye yayın.
İçine ıspanak yayıp üzerine yağlanmış yufkayı koyun.
Bütün yufkaları bu şekilde arasına ıspanak koyarak tepsiye koyun.
En üste koyulan beşinci yufkanın yumurta sarısı sürün.
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.