30 Kasım 2015 Pazartesi

Zayıflamak İçin Kaç Kalori Almalıyız

Zayıflamak İçin Kaç Kalori Almalıyız, 1 kilo zayıflamak için günde kaç kalori gerek, zayıflamak için kaç kalori almalıyım, günde kaç kalori alırsam kilo veririm, günde ortalama kaç kalori almalıyız, kilo vermek için kaç kalori almak gerekir.

Zayıflamak İçin Kaç Kalori Almalıyız
Zayıflamak için günlük almamız gereken kalori miktarı kişinin kilosuna, yaşına, sağlık durumuna göre değişmektedir. Normal kiloda sağlıklı bir insanın günlük alması gereken kalori miktarı, kadınlarda 2000 kalori, erkeklerde ise 2500 kalori olarak kabul edilmektedir. 

Zayıflamak için şu kuralı unutmamanız gerekir. Zayıflamak için günlük aldığınız kalori miktarı, harcadığımız kalori miktarından az olduğu zaman zayıflarız, fazla olduğu zaman kilo alırız.

Zayıflamanın kuralı fazla aldığımız kalori miktarını hesaplayıp, günlük alınan kalori miktarını düşürmeliyiz. Hayatımıza sporu sokup, en basitinden her gün 30-60 dakika arasında yürümeli ya da başka bir sporu yapmalıyız.

Bir kilo vermek için 7500 kalori yakmamız gerekir. 

Örnek 1- Günde 2000 kalori alan 3-5 kilo fazlası olan bir kadının haftada 1 kilo vermesi için, günlük kalori miktarını 1700 kaloriye düşürerek günde 1 saat spor yapması yeterli olacaktır. 

Örnek 2- Günde 3000 kalori alan bir kişi zayıflamak için günlük aldığı kalori miktarını 2000 kaloriye düşürürse yaklaşık olarak haftada 1 kilo verebilir. Bu kişi 30- 60 dakika yürüyerek ya da başka bir spor yararak hafta da 1,5-2 kiloya kadar zayıflayabilir.  

Örnek 3- Obez, sağlık sorunları olan ya da yaşlı insanların zayıflamak için alacakları kalori miktarı, yapacakları sporun saati ve türü kişiye göre değişmektedir. Bu sorunları yaşayan insanların öncelikle uzman birinden yardım almaları, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek almalarını öneriyoruz.