30 Kasım 2015 Pazartesi

Kilo vermek için günde kaç litre su içmek gerekir

Kilo vermek için günde kaç litre su içmek gerekir, kilo vermek için ne kadar su içmeliyiz, zayıflamak için içilmesi gereken su miktarı nedir.

Kilo vermek için günde kaç litre su içmek gerekir 
Kilo vermek için günde 1.5-2 litre su içmeliyiz, bu da yaklaşık olarak 8-10 su bardağı suya denk geliyor. Her gün düzenli olarak 8-10 bardak su içerek daha zayıf, zinde ve daha sağlıklı bir vücuda kavuşabiliriz.

İnsan vücudunun %60'ı sudan oluşmaktadır. Bu oran bebeklerde %90, çocuklarda %70, yaşlılarda ise %50'ya kadar düşüyor.   Bu da gösteriyor ki yaş ilerledikçe vücut su oranı düşüyor ve daha fazla suya ihtiyaç duyuyo.  

Beynimizin %75'i, kanın%92'si, kasların %75'i, kemiklerin %22'si sudan oluşuyor. Vücudumuzun günde ortalama olarak 10 bardak sıvı kaybettiğini düşünürsek su içmenin ne karar hayati önem taşıdığını daha iyi anlarız. 

Susuz kalan metabolizma yavaşlayarak kilo almamıza neden oluyor. Susuz kalan vücut kendini temizleyemiyor, biriken toksinleri atamıyor. Vücudun su oranı dengesi bozuldukça organlarımız daha hızlı bozulup yaşlanıyor, hastalıklara karşı korumasız kalıyor.