18 Kasım 2015 Çarşamba

Kaynak Holding'e neden kayyum atandı

Kaynak Holding'e neden  kayyum atandı,  Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kayyum atamasına ilişkin yazılı basın açıklaması yayınladı. Kaynak Holding'e Kayyum Atanması Başsavcısı Fehmi Tosun imzasıyla yapılan basın açıklaması.

Kaynak Holding'e neden  kayyum atandı
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe kayyum atadı. Savcılık Kaynak Holding'e neden kayyum atandığını yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kayyum atamasına ilişkin yazılı basın açıklaması yayınladı. Başsavcısı Fehmi Tosun imzasıyla yapılan açıklamada, "Kaynak Holding bünyesindeki 19 şirket, 1 dernek ve 1 vakfın yönetim faaliyetlerini yerine getirmek üzere 7 kayyum atanmış ve bu karar, kayyum ataması yapılan şirketlere tebliğ edilmiş ve kayyumlar bu tarih itibariyle şirket yönetimlerini devir almışlardır." denildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun imzalı basın açıklaması şöyle: 
"Başsavcılığımızın Örgüt, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca Kaynak Holding A.Ş. ve bu holdinge bağlı 24 şirket ile yöneticileri hakkında Yasa Dışı FETÖ/PDY örgütü adına faaliyette bulunmak, kara para aklamak, vergi kaçakçılığı yapmak, terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet etmek, yasadışı terör örgütü kurmak ve bu örgütün yöneticisi-üyesi olmak suçlarından yürütülen soruşturmada; 19 şirket ile bir dernek ve vakıf merkezinde 08 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliğince verilen karar uyarınca arama ve el koyma işlemleri yapılmış, soruşturma konusu suçlara delil teşkil edebilecek belge, defter ve dijital malzemelere el konulmuştur" 

"Kurul tarafından verilen ön inceleme raporu ile soruşturmaya konu şirketlerin ticari faaliyetleri dışında yasa dışı FETÖ/PDY terör örgütüne finans temin ettiklerine kaynak ve para akışı sağladıklarına ilişkin bilgi-belge ve bulgular teslim edilmiştir"  

"Suçların niteliği, şüpheliler ile şirketlerin sayıları göz önüne alındığında, delillerin karartılmasının ve yok edilmesinin önlenmesi, terör örgütüne yapıldığı iddia edilen finansmanın kesilmesi, delillerin eksiksiz tam ve sağlıklı bir şekilde toplanabilmesi amacıyla; anılan örgüte yardım ve yataklık yaptığı, mali kaynak sağladığı ön bilirkişi raporu ile tespit edilen şirketlere kayyum atanmasında hukuki zorunluluk bulunduğu kanaati ile Sulh Ceza Hakimliğinden şirketlere kayyum atanması talep edilmiştir. Sulh Ceza Hakimliğince 17 Kasım 2015 tarihli karar ile soruşturma konusu Kaynak Holding bünyesindeki 19 şirket, 1 dernek ve 1 vakfın yönetim faaliyetlerini yerine getirmek üzere 7 kayyum atanmış ve bu karar, kayyum ataması yapılan şirketlere tebliğ edilmiş ve kayyumlar bu tarih itibariyle şirket yönetimlerini devir almışlardır. Şüpheliler hakkında anılan soruşturmalara ilişkin soruşturma halen devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur"