30 Kasım 2015 Pazartesi

Kaç kalori alırsam kilo veririm

Kaç kalori alırsam kilo veririm, kaç kalori alırsam 1 kilo veririm, günde kaç kalori alırsam kaç kilo veririm, kaç kalori alırsam zayıflarım, günlük kaç kalori alırsam zayıflarım, zayıflamak için kaç günde kalori almalıyım.

Kaç kalori alırsam kilo veririm
Normal sağlıklı bir insanın günlük aldığı kalori miktarı, harcadığı kalori miktarından az ise zayıflar, fazla ise şişmanlar. Normal bir insanın günlük kalori miktarı kadınlar için 2000 kalori, erkekler için 2500 kaloridir. 

Fazla kilolu olan insanlar öncelikle günlük kaç kalori fazladan aldıklarını bilmeleri gerekir. Daha sonra normal kalori miktarını alarak sağlıklı bir şekilde beslenerek spor yapmaları gerekir. Şişman insanlar fazla kalori alımını bıraktıktan sonra otomatik olarak zayıflamaya ve normal kiloya inmeye başlarlar. 

Kilo vermeniz yavaşladığı zaman sporla birlikte normal kalori miktarını da biraz aşağı çekmeniz gerekebilir. Örneğin 2000 kaloriyi 1700 kaloriye düşürebilirsiniz. Bunun yanında spor yapmayı da ihmal etmemelisiniz.

Normal kilonuza ulaştıktan sonra spora ve sağlıklı beslenmeye devam etmelisiniz. 

Dikkat!!! Kesinlikle sağlığınızı bozacak aşırı diyetlere girmemelisiniz. Unutmayın ki ömür boyu diyet yapmak mümkün değildir. Ancak ömür boyu sağlıklı beslenerek spor yaparak sağlıklı yaşam mümkündür!